Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Sebevražda krále kosmetických klinik Řehořka (†44): Žena na něj poslala advokáty, chtěla firmu a konec, tvrdí přítel

Sebevražda krále kosmetických klinik: Žena na něj poslala advokáty, tvrdí přítel
Zdroj: profimedia
+ Dalších 6 fotografií
KONEC

Co ho přimělo sáhnout si na život? Podnikatel Tomáš Řehořek (†44), zakladatel Petra Clinic, kterého našli oběšeného začátkem července, se podle vdovy Petry připravil o život z neznámého důvodu. Aspoň to dosud tvrdila. Čím dál víc a z různých směrů přicházejí do redakce eXtra.cz informace o tom, že skutečnost ale měla být jiná. „Byl zdrcený tím, že jeho manželka chtěla rozvod. Probíhaly všechny možné přípravy na konec manželství,“ tvrdí čím dál víc spolehlivých zdrojů. Řehořková to už nechce raději nijak komentovat.

Tomáš Řehořek: Žena na něj poslala advokáty, chtěla konec, tvrdí přítel

„Nevím, proč to udělal, důvody neuvedl,“ říkala jinými slovy od začátku jeho žena, vdova Petra Řehořková. Když se pak objevily zprávy o problémech v manželství, částečně je přiznala, ale tvrdila, že nešlo o nic fatálního. Rozvod rázně popřela.

Jak to ale líčí další? Redakce eXtra.cz oslovila řadu přátel zesnulého, spousta z nich neustále skloňovala jméno Petry a Tomášovu oddanou lásku k ní.

V úterý jsme pak přinesli naše zjištění o tom, že kolaps manželství ve skutečnosti odstartovalo Řehořkovo rozhodnutí koupit si letadlo. Máme tu také další svědectví od muže, který s ním byl prokazatelně v úzkém kontaktu.

„Než si to chudák Tomáš Řehořek hodil, absolvoval řadu nechtěných a velmi nepříjemných jednání s právníky své manželky. Ta na něj zhruba někdy v květnu razantně nastoupila s advokáty, chtěla ho odstřihnout od původního života, řešit rozdělení firmy i dalšího majetku a rozvod. Byl z toho úplně hotový,“ tvrdí náš velmi důvěryhodný zdroj blízký zesnulému podnikateli, který si ovšem z logických důvodů nepřál být jmenován.

„Tomáš Petru bezmezně miloval a asi už dál nemohl. Zatím se rozdělovaly finance, někdy buď v ten den, kdy se zabil, nebo jen krátce předtím podepsali i memorandum, kde si předběžně odsouhlasili dělení majetku. I když zatím nepodali žádost o rozvod, už to bylo v běhu,“ pokračoval a naznačil tak, že bratranec zesnulého Adam, který vdovu veřejně obvinil ze lži a tvrdil, že v den úmrtí mělo dojít k rozvodovému stání, se pletl jen částečně.

Proč ukončil svůj život?

Jaké byly podle našeho zdroje, který byl s Řehořkem pravidelně v kontaktu, pravděpodobné motivy jeho činu?

Bohužel jsme nikdo nepoznali, co plánoval. Ale pro Tomáše to bylo šílený. Jednak při něm Petra stála v době, kdy bojoval s vážnou nemocí, o to víc byl na ní závislejší. Bezmezně ji miloval. A ještě představa, že fakticky přijde o firmu, v níž byl hlavní tahoun, která byla jeho dítětem, to už asi bylo nad jeho síly,“ přemítá jeden z kamarádů zesnulého obchodníka.

Řehořek má v Petra Clinic čtyřicetiprocentní podíl, vdova šedesátiprocentní, podle zdroje se měli údajně dohodnout, že až na několik procent se Řehořek zbytku podílu vzdá.

Za to měl ze společného, odhadem zhruba miliardového majetku dostat víc nemovitostí.

Reakce vdovy

„Připadá mi skandální, že vdova veřejně tvrdí, jak nechápe, proč to provedl, když není hloupá a ví, jak velké množství lidí bylo zapojeno do fakticky probíhajících příprav rozvodu. Také přece musí tušit, kolika lidem okolo se Tomáš svěřil. Nemohla přece čekat, že po tom všem se ututlá, že to s ním ukončovala. Nerozumím, jak to nyní může všechno popírat,“ diví se.

Vzhledem k důvěře ve věrohodnost tohoto zdroje jsme Petru Řehořkovou kontaktovali s dotazem, jestli by nebylo lepší rozvod nepopírat. Vždyť i tak by jí těžko někdo mohl vyčítat rozhodnutí manžela.

Petra Řehořková nic z toho nyní neodmítla, přesto reagovala překvapivě. „Jak jsem napsala, nebudu se více vyjadřovat k čemukoli. Jediným faktem v celé situaci je, že je manžel po smrti a já a moji synové jsme celou událostí značně otřeseni,“ uvedla pouze.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy