metro.cz

Počasí v Praze

11 °C / 21 °C

Neděle 5. května 2024. Svátek má Klaudie

Rekonstrukce Strakonické ulice v Českých Budějovicích probíhá za provozu

  9:40
České Budějovice 7. srpna (PROTEXT) - Během prázdnin musí řidiči v Českých Budějovicích počítat s částečnou uzavírkou Strakonické ulice. Během čtyř etap se postupně opraví a rozšíří autobusové zastávky Vltava střed, asfaltový povrch a také stávající přechod pro chodce. Tentokrát se opravuje úsek od odbočky do ulice Jaromíra Boreckého po křižovatku s ulicí Františka Ondříčka.

Antonín Krák (ČSSD), náměstek hejtmana Jihočeského kraje: "Vlastní rekonstrukce bude trvat od 10. července do 20. srpna. Jedná se o ulici Strakonickou tady v Českých Budějovicích. Jedná se o velmi exponovanou komunikaci a rozdělili jsme opravy do čtyř etap. Samozřejmě se snažíme zachovat alespoň jeden jízdní pruh, abychom nemuseli dělat úplnou uzavírku."

Strakonická ulice už v minulých letech dostala nový povrch mezi křižovatkami s Pražskou třídou a křížením se silnicí I/20. Teď se opravy přesouvají za most přes Vltavu.

Antonín Krák (ČSSD), náměstek hejtmana Jihočeského kraje: "Konkrétní úsek máme od konce kruhové křižovatky ulice Strakonická ve směru na dva sjezdy na silnice prvních tříd. Opravit to musíme, silnice potřebuje rekonstrukci, my jsme to naplánovali právě do těch letních měsíců, kdy tu nemáme takovou dopravní zátěž."

První etapa oprav potrvá do konce července, kdy už budou hotové zálivy autobusových zastávek a také prodloužení nástupiště. Během druhé etapy se opraví pravé jízdní pruhy a napojení na silnice I/3 a I/20.

Antonín Krák (ČSSD), náměstek hejtmana Jihočeského kraje: "Samozřejmě, že v průběhu těch čtyř etap se bude chvíli jezdit v levém a poté v pravém jízdním pruhu. Stále ale bude ulice Strakonická průjezdná."

Spoluinvestorem této stavby je i město České Budějovice, které financuje opravu ulice Boreckého, přisvětlení přechodu pro chodce a světelné signalizační zařízení ve výši téměř dva miliony korun.

Antonín Krák (ČSSD), náměstek hejtmana Jihočeského kraje: "Hlavním investorem je Jihočeský kraj, který zaplatí 14 milionů korun. My budeme provádět klasickou rekonstrukci vozovky a město si udělá přisvětlení a semafory přechodu, to spadá do gesce statutárního města České Budějovice."

Pokud vše půjde podle plánu, bude čtyřproudá silnice opravená a plně průjezdná 20. srpna.

PROTEXT

Hlavní zprávy

Udržitelnost je cesta. Důležité je najít si svůj vlastní styl a nebát se odborníků

vydáno 5. května 2024  16:51

S šatníkovým vyhořením může pomoci například stylistka. Protože spojit se s odbornicí je výhra. To v případě, pokud si nemůžete vybrat po ránu to správné...  celý článek

Konvoj svobody přilákal tisíce lidí, policie vyšetřuje předání nacistické vlajky

vydáno 5. května 2024  15:12,  aktualizováno  18:49

Plzní projel tradiční Convoy of Liberty, přehlídka historické vojenské techniky jako vrchol oslav osvobození města americkou armádou v květnu 1945....  celý článek

Frenštát hledá trasu obchvatu, severní varianta má mnoho kritiků

vydáno 5. května 2024  17:32

Bouřlivou odezvu má hledání trasy obchvatu, která by odvedla tranzitní dopravu z Frenštátu pod Radhoštěm. Radnice řeší jeho novou podobu, takzvaný severní...  celý článek

První víkend letní sezony v krkonošských střediscích přilákal tisíce lidí

vydáno 5. května 2024  16:08

První víkend letní sezony v krkonošských střediscích ve Špindlerově Mlýně a ve SkiResortu Černá hora - Pec pod Sněžkou přilákal tisíce lidí, stovky z...  celý článek