Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Milostný život hraběte de Peyrac: Slabost Hosseina pro mladé dívky a smrt po zásnubách

I dnešní generace Angeliku a Joffreye milují.
Zdroj: Profimedia
+ Další 2 fotografie
osud

Divačky ho znají coby kulhajícího hraběte s jizvou na tváři. Roberta Hosseina (+93) si pamatujeme především jako charismatického hraběte Joffreyho de Peyraca, který získá srdce krásné Angeliky. Ačkoliv kariérně se mu dařilo, na poli lásky to nebylo vždy růžové. O svou budoucí ženu přišel při dramatické autonehodě, uvádí web gettotext.com.

Francouzský filmový a divadelní režisér, herec a scenárista Robert Hossein neměl vždy na růžích ustláno. Největší slávu zažíval v šedesátých letech, kdy se stal představitelem hraběte Joffrey de Peyraca v úspěšné sérii o dobrodružstvích krásné Angeliky.

Dvě mladé manželky

Právě tato kultovní role po boku nádherné Michelle Mercier ho dostala na pomyslný vrchol. Hossein si tehdy řekl, že v nejlepším se má skončit, a počátkem sedmdesátých let opustil Paříž a začal se věnovat výhradně divadlu.

Zatímco kariérně se mu dařilo, v osobním životě už takové štěstí neměl. Jeho první ženou byla krásná francouzská herečka ruského původu Marina Vlady. S Hosseinem se seznámila, když jí bylo pouhých šestnáct let. Z jejich manželství, které netrvalo dlouho, vzešli dva synové - Igor a Pierre, uvádí web gettotext.com.

A u mladších partnerek ještě zůstaneme. Po rozvodu si vzal filmový fešák tehdy patnáctiletou Carollinne Eliacheff, dceru novinářky a političky Françoise Girou. Společně manželé přivítali na svět syna Nicolase. Krátce po jeho narození se však dvojice rozešla.

Tragická smrt snoubenky

V době, kdy Hossein začal ztrácet víru v lásku, potkává dvaadvacetiletou herečku Michèle Watrin a okamžitě se do ní zamiluje. Jejich štěstí však není přáno. Krátce po zásnubách Michèle umírá při autonehodě na dálnici A7. Herec byl v autě také a jen o vlásek unikl smrti.

Nakonec svou životní lásku našel filmový hrabě v devětačtyřiceti letech, kdy mu do cesty přišla herečka Candice Patou. Své "ano" si dvojice řekla 28. června 1976 v Remeši a o několik měsíců později přivítali na svět syna Juliena. S Candice žil herec až do samého konce.

Robert Hossein zemřel na následek respiračních potíží pouhý den po svých 93. narozeninách, oznámila Patou francouzskému webu rfi.fr. Hosseinovu nejslavnější roli si můžete připomenout dnes večer na Primě.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy