Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Adam Raiter by lidem zakázal vlastnit zbraně: Schytává za to kritiku ze všech stran

Adam Raiter na premiéře Aqumana 2.
Zdroj: eXtra.cz/Pavel Dvořák
+ Dalších 8 fotografií
Názor

Adam Raiter se pustil do boje proti vlastnění zbraní a dost si tím zavařil. Jednak ho to stálo sledující na Instagramu, a dokonce mu napsal i sám spolumajitel Oktagonu MMA Pavol Neruda. Influencer se rozhodl podpořit petici za omezení přístupu ke zbraním, učinil tak ale poněkud bizarním způsobem.

Adam Raiter na svých sociálních sítích sdílel obrázek, na kterém byla přeškrtnutá zbraň. "Jsem zásadně proti právu civilních osob vlastnit střelné zbraně," psalo se v příspěvku. Následně to mladý influencer ještě rozvedl a podle jeho názoru by lidé vůbec neměli doma ani u sebe mít zbraň.

Na dotaz sledujícího, jestli tedy jako člověk nemá právo bránit svůj život střelnou zbraní, Raiter odpověděl s neochvějnou logikou: "Od střílení je tu voják nebo policista, stejně jako od hašení hasič a od léčení lékař."

Na to komentující reagovali, že s takovou by člověk nemohl poskytnout na ulici první pomoc nebo třeba pomoci hasit dům.

"Absolutně nechápu, proč by měl mít někdo doma zbraň. Zbraně zůstávají zamčené na střelnicích nebo tam, kde jsou v bezpečí. Neměly by být vystavené vůbec lidskému faktoru," trval si však Raiter na svém. Ihned v dalším postu ve stories pak poukázal, že mu tento výrok okomentoval muž, který si po masakru na FF UK plánuje pořídit Glock 19 na svou sebeobranu.

Reakce Pavola Nerudy

"My nejsme anarchistický stát, ale demokratická republika. Tyjo nemůže mít každý u sebe zbraň. Ku*va," reagoval na to Adam Raiter, který si za svým názorem stojí. A schytává za svůj poněkud výstřední názor ostrou kritiku. Klesl mu počet sledujících a navíc se mu ozval i spolumajitel Oktagonu MMA Pavol Neruda.


"Já jsem asi fakt spadl z Marsu, já se vám všem asi omlouvám. Teď mi psal i Pavol Neruda, že nosil zbraň pro osobní ochranu do školy, kdyby se náhodou něco takového stalo. Já myslel, že zbraň do školy nepatří, já myslel, že nenosíme u sebe zbraně prostě," žasne Raiter, který je faktem, že spousta lidí je proti jeho radikálnímu názoru, značně zaskočený.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy