Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

V legendě Cartouche zářila vedle Belmonda: Claudia Cardinale však prožila i děsivé trauma

Claudia Cardinale a Jean-Paul Belmondo ve filmu Cartouche.
Zdroj: Filmsonor
+ Dalších 10 fotografií
FILM

Francouzsko-italský snímek Cartouche se odehrává roku 1721, kdy na popravišti v Paříži skončil proslulý zbojník známý právě jako Cartouche. Ve snímku si zahráli Jean-Paul Belmondo a Claudia Cardinale, která se i v 85 letech udržuje ve skvělé kondici. Jak prozradila pro web CafeBABEL, jejím lékem na životní strasti je široký úsměv.

Cartouche jako král pařížského podsvětí vedl doslova bouřlivý život. Zbožňoval bohatství i krásné ženy, kradl i rozdával, byl miláčkem chudiny i odpůrcem šlechty.

Cardinale a Belmondo v filmu Cartouche

Režisér Philippe de Broca zbojníkův příběh převyprávěl s určitou dávkou fantazie, ale i ironie. Správný šmrnc dodali i hlavní představitelé, kterými byli Jean-Paul Belmondo a Claudia Cardinale. Nyní pětaosmdesátiletá herečka byla v dobách své největší slávy považována za světový sexsymbol.

„Když mi začali říkat CC pro Claudii Cardinale jako BB pro Brigitte Bardot, brunetku proti blondýně, bylo to neuvěřitelné, protože pro mě byla Brigitte nejkrásnější ženou na světě, byla fantastická a měli jsme úžasný vztah. Paparazzi si mysleli, že se zabijeme, ale neudělaly jsme to,“ citoval její slova web Cultural Daily.

Cardinale byla znásilněna

Její život však nebyl žádnou procházkou růžovou zahradou. V dobách, kdy se pomalu začala rozjíždět její kariéra, byla znásilněná jedním z mužů, kteří o ni usilovali. Cardinale jeho jméno nikdy neprozradila, následky si ale nesla celý život.

Její krása zaujala producenta Franca Cristaldiho, který na Claudii kladl velmi velké nároky. Herečka byla ale po znásilnění těhotná, tento fakt se podle Cristaldiho nesměl nikdo dozvědět. Celou dobu tak nosila korzety, a když syna Patricka tajně porodila v Londýně, nechala ho svým rodičům a vydávala ho za svého bratra.

Další role Claudie Cardinale

Claudia Cardinale si nakonec s Cristaldim začala románek a za nějakou dobu se dokonce vzali. Jejich vztah byl plný zákazů a příkazů, ale taky obrovských filmových úspěchů. Manželství jim vydrželo devět let, poté si Cardinale vzala za manžela režiséra Paquala Squitiera, se kterým měla dceru Claudii.

Mezi nejúspěšnější role temperamentní herečky patří Rocco a jeho bratři, Gepard, Růžový panter nebo Tenkrát na západě.

Herečka se stále snaží užívat si život plnými doušky. „Můj lék na životní strasti je široký úsměv. Nepovažuji se za hvězdu, jsem prostě Claudia a dlužím to svým fanouškům. Neudělala jsem nic zvláštního, abych se dostala tam, kde jsem. Proto se snažím být společensky užitečnou. S využitím svého statusu celebrity jsem během své kariéry vedla kampaň za všechny ženy tam venku, které jsou neviditelné a neměly stejné šance jako já a byly vystaveny stejnému násilí,“ prozradila v rozhovoru pro web CafeBABEL Claudia Cardinale.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy