Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Natáčí se pokračování Ochránce: Aňa Geislerová bude v seriálu Ratolesti řešit drogy

Začalo natáčení seriálu Ratolesti.
Zdroj: Se souhlasem ČT
+ Dalších 6 fotografií
NATÁČENÍ

Česká televize právě začala natáčet seriál Ratolesti. Desetidílná série režiséra Michala Blažka (34) bude tematicky navazovat na úspěšný seriál Ochránce, který řešil případy, jež otřásly tuzemským školstvím. V novém seriálu bude případy kolem dětí řešit adiktoložka a psycholožka v podání Anny Geislerové (47). Další oblíbenou tváří je Stanislav Majer (45), který ztvární jejího manžela a ředitele gymnázia, kolem nějž se příběh bude točit.

Právě začalo natáčení nového seriálu Ratolesti volně navazujícího na úspěšný seriál Ochránce. "Návaznost je tematická – zabýváme se opět problémy výchovy a vzdělávání dětí a mladých lidí, nicméně půdorys je zcela nový," popsal kreativní producent Jan Maxa prostřednictvím České televize. Děj seriálu je situovaný do maloměsta a je sevřen úzkou propojenou skupinou postav několika generací. "Celé sérii pak dominuje otázka distribuce a konzumace drog a zejména to, jak je pro dnešní rodiče těžké porozumět, co jejich dítě ve skutečnosti dělá, co ho zajímá, co ho motivuje a jak přemýšlí," přiblížil děj seriálu Maxa.

Geislerová v hlavní roli

Hlavní roli v seriálu hraje Aňa Geislerová, která ztvární adiktoložku a psycholožku. "S nadsázkou se dá říci, že tenhle seriál bude jakousi výukou národa ke kritickému myšlení," myslí si herečka. Jejího manžela a ředitele gymnázia, kolem kterého se bude příběh točit, hraje Stanislav Majer.

Spoluautoři scénáře jsou Tomáš Feřtek a Matěj Podzimek. Pro jednotlivé dějové linky vycházeli z reálných kauz a kriminálních případů, které sesbírali po celé republice. Pro seriál se však rozhodli zasadit je na jedno dějiště, za které si vybrali Tábor. "Maloměsto, to je prostředí, ve kterém se všichni dobře znají a kde není úplně jednoduché cokoli objasnit či vyšetřit. Je téměř stoprocentně jisté, že v nějakém větším či menším průšvihu bude figurovat někdo z vašeho příbuzenstva. Navíc v maloměstě si lidé mohou pomáhat, ale také se navzájem pomlouvat, podrážet se. A i s tím si v ději hodně hrajeme," naznačil spoluscenárista Tomáš Feřtek.

Režisér Michal Blaško

Ratolesti budou první samostatnou seriálovou režií Michala Blaška pro Českou televizi, se kterou v minulosti spolupracoval na oceňované minisérii Podezření, koprodukčním celovečerním dramatu Oběť a spoluautorsky také na třetí řadě Případů 1. oddělení. "Tentokrát mě zaujal příběh o rozpadu jedné rodiny propojený s jednotlivými kauzami a tématy, jež mají svůj reálný základ a celospolečenský přesah. Přípravy zabraly víc než rok. Teď na začátku natáčení není mou nejvýraznější emocí nervozita, ale velký respekt před natáčecím plánem rozepsaným na sto dní. To je zatím můj absolutní rekord," prozradil režisér.

Natáčení nového hraného projektu České televize s pracovním názvem Ratolesti by mělo skončit na podzim letošního roku. Seriál by se na obrazovkách mohl objevit již v příštím roce.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy