Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Pavel Svojanovský tragicky zahynul na sportovních závodech: Poslední foto před smrtí

Poslední foto Pavla Svojanovského (vlevo) před smrtí.
Zdroj: Instagram
+ Další fotografie
úmrtí

Tragická smrt sportovce Pavla Svojanovského se stala při předávání ocenění v Golčově Jeníkově po nešťastném došlápnutí. Svojanovský na akci předával účastníkům ocenění. Ještě než se tak stalo, byl bývalý olympionik zachycen na poslední fotce.

Bývalý úspěšný olympionik a legenda českého veslování Pavel Svojanovský nešťastně zemřel. Stalo se tak při předávání ocenění v Golčově Jeníkově, kde známý sportovec nešťastně došlápl. "Je mi to moc líto. Pavel s bratrem Oldou byli jedním z motorů Českého klubu olympioniků. Pro veslování a celý český sport je to velká ztráta. Upřímnou soustrast celé rodině a všem blízkým,“ kondoloval na webových stránkách šéf Českého olympijského výboru Jiří Kejval.

Svojanovského poslední minuty pak zachytila fotografie, na níž fandí přímo na závodech. Fotku si můžete prohlédnout ve fotogalerii.

Svojanovský zabodoval na olympiádách

Svojanovský má za sebou spoustu sportovních úspěchů. Legenda českého veslování vyhrála po boku bratra Oldřicha stříbrnou medaili na olympijských hrách v Mnichově v roce 1972 nebo bronzovou z olympiády v Montrealu 1976. Zlato pak Svojanovští získali na Mistrovství Evropy v roce 1969.

Svojanovský náhle zemřel při předávání ocenění nejlepším na závodě v Golčově Jeníkově. Nepřežil bizarní nehodu na Běhu Jarmily Kratochvílové. „Byl to přívěs, na němž byly stupně vítězů,“ řekl Blesku jeden z běžců. Bývalý sportovec měl šlápnout do prázdna a spadnout na zem. „Spadl rovnou na hlavu. Krvácel. Bohužel, záchranáři bezprostředně po závodě odjeli, takže se čekalo asi pět minut na sanitku,“ řekl svědek zmíněnému webu.


Související články

Další články

Nejnovější kauzy