Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Filip Březina z Tumoru: Radši budu stokrát umírat, než abych točil naháče, má jasno

Herec Filip Březina na premiéře komedie Franta mimozemšťan.
Zdroj: Herminapress
+ Dalších 5 fotografií
SHAKESPEARE

Filip Březina na sebe nedávno upozornil v seriálu Smysl pro tumor, díky kterému si jej zamilovalo široké publikum. Nyní si zahraje navarského krále na Letních shakespearovských slavnostech v komedii Marná lásky snaha, což pro něj bude posun do neznámých vod. Nad přijetím nabídky však neváhal, jak redakci eXtra.cz vzkázal prostřednictvím agentury.

Letní shakespearovské slavnosti letos přinesou hned tři nové komedie. V inscenaci Marná lásky snaha, komedii intelektu a lásky, na jejímž počátku stojí čtyřnásobná přísaha askeze, se v režii Filipa Nuckollse představí herec Filip Březina (29) jako král navarský. Ten se tak v plenéru Her objeví úplně poprvé. "Nerozmýšlel jsem se ani vteřinu, protože jsem si hraní na Slavnostech chtěl vždycky vyzkoušet. Láká mě to. Navíc jsem vždy hrál pouze v Shakespearových tragédiích. Takže vyzkoušet si komedii pro mě bude příjemná změna," řekl charismatický herec.

Sexuální scény jsou horší než umírání

V seriálu Smysl pro tumor si Filip Březina zahrál ambiciózního mladíka, jemuž rakovina rozhodí plány a obrátí život naruby. Kromě tohoto vážného tématu seriál nechává i poměrně velký prostor sexu mezi ním a herečkou Alžbětou Malou (26), což ani pro jednoho nebylo nic příjemného. "Neherci se na to vždycky ptají a cítím v tom, že si myslí, jak jsou mi postelový scény příjemný, ale to radši budu stokrát umírat a stokrát se rozbrečím, než abych točil na naháče," rozpovídal se mladý herec v podcastu PH+Show. Ve veselohře Marná lásky snaha ho naštěstí nečeká ani jedna z těchto náročných scén, a tak si snad Březina bude moci trošku odpočinout.

Nabitý program Shakespearovských slavností

Roli francouzské princezny, která přiměje krále zpochybnit svá rozhodnutí, si zahraje Anna Fialová (28), která na Slavnostech naopak není žádným zelenáčem. Poprvé si na nich zahrála již v roce 2018 v komedii Dobrý konec všechno spraví. "Bylo mi tam tenkrát moc dobře a letos je tu tedy neskutečně boží parta lidí. Je to skvělé a společně pracovat je sen. A hraje se na Purkrabství, to se dost těším. Baví mě letní večery, vlastně i ty studenější a klidně i malinko deštivější," prozradila krásná herečka.

Nabitý program Letních shakespearských slavností čítající více než 160 představení zahájí na konci června premiérová inscenace Marná lásky snaha. Ostrava pak chystá Večer tříkrálový aneb Cokoli chcete a bratislavskou novinkou bude Zkrocení zlé ženy.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy