Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Bývalá hradní parta, komunisté i Bohdalová se Slováčkem: Zemana podpořil kdekdo

+ Dalších 41 fotografií

Lidé, o kterých se hojně psalo v minulosti, ale už nedrží prst na tepu doby. Alespoň tak by se dal charakterizovat křest knihy novináře Luboše Procházky, ve které popisuje, jak se údajně pokoušeli někteří čeští politici odvolat v roce 2021 prezidenta Miloše Zemana. Kromě hlavního aktéra dorazili jeho tehdejší i současní podporovatelé. Na místě nechyběla ani redakce eXtra.

Na křtu knihy Spiknutí bylo opravdu živo. Dílo autorů Luboše Procházky a Radima Panenky přišly pokřtít mnohé slavné tváře české politiky, ale i showbyznysu. Byla tu vidět řada lidí, kteří už se delší dobu ve společnosti neobjevili, ačkoliv před lety plnili první stránky novin. Ti všichni nepřišli jen kvůli knize, v zákulisí se šli po čase znovu setkat s hlavním aktérem celé akce - exprezidentem Milošem Zemanem.

Bohdalová jako první

Jako první dorazila na místo herečka a velká podporovatelka Miloše Zemana Jiřina Bohdalová. Na křest ji přivezl taxík a do prostorů pražského arcibiskupství, kde se akce konala, ji doprovodil sám autor knihy. Téměř v patách jí byl bouřlivák české politické scény Jaroslav Foldyna. Na brašně, se kterou přišel, měl symbol české vlajky s lebkou. Bývalý místopředseda ČSSD vešel ve známost třeba tím, že podporoval ruský motorkářský klub Noční vlci, který do Česka dříve jezdil na spanilé jízdy.

Celá Zemanova parta

Dorazil třeba i bývalý hejtman, místopředseda ČSSD a účastník legendární lánské schůzky Michal Hašek, který proslul svými skandály nejen na území svého domácího Brna. Nyní je novou posilou ve straně PRO Jindřicha Rajchla. Hašek zaměstnával fiktivní mluvčí, a o schůzce, která měla sesadit tehdejší vedení ČSSD právě za pomoci Zemana, legendárně zapíral.

Aby byla parta kompletní, nemohly chybět ani exprezidentovy pravé ruce - bývalý kancléř Vratislav Mynář, kterého doprovodila krásná choť Alex, a bývalý mluvčí Jiří Ovčáček. Ten se ovšem ukázal bez své ukrajinské paní Colombové.

Knize následně požehnal Dominik Duka. Se Zemanem se podle reportérů eXtra.cz pozdravil třeba i bývalý premiér Jiří Paroubek nebo klarinetista Felix Slováček. Pozadu nezůstala ani předsedkyně komunistů Kateřina Konečná, producent Oldřich Lichtenberg nebo muzikant Jiří Zmožek, který se staral o hudební doprovod akce.

Kdo všechno dorazil, se můžete podívat v galerii.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy