Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Stivínová jako šéfka mordparty v minisérii Vedlejší produkt: Ráda hraju ženy, které nenosí kabelky, říká

Zuzana Stivínová na předávání Českých lvů.
Zdroj: eXtra.cz/Tomáš Martínek
+ Další 4 fotografie
SERIÁL

Herečka Zuzana Stivínová (50) nedávno zazářila jako laborantka forenzní expertizy v krimiseriálu Oktopus. Nyní ji v minisérii Vedlejší produkt režisér Peter Bebjak povýšil na šéfku ostravské mordparty. Vážná a drsná role jí opravdu sedla. Jak řekla redakci eXtra.cz prostřednictvím České televize, ráda hraje ženy, které nenosí kabelku.

S Miroslavem Krobotem, Marikou Šoposkou a Kryštofem Hádkem se herečka Zuzana Stivínová nedávno v krimiseriálu Jana Pachla Oktopus podílela na hledání a dopadení pachatelů málem promlčených vražd. V minisérii Vedlejší produkt dostala Stivínová od Petera Bebjaka vyšší hodnost v policejních strukturách. "Moje postava se jmenuje Petra Novotná a je šéfkou ostravské mordparty. Často přebírá iniciativu, přestože by ji v některých situacích mohla přenechat někomu jinému. Myslím, že chce mít vše pod kontrolou a dělat to správně. A právě o tom Vedlejší produkt je – co je vlastně to správné," popsala svou postavu Stivínová.

Stivínová v roli drsné šéfky

Šéfka ostravské mordparty je rozhodně racionální. "Možná dříve bývala podobná kolegovi Josefovi, hraje ho Tomáš Maštalír, ale s nabytou odpovědností a strachem ze ztráty pozice už určitě více vyhovuje systému," vysvětlila sympatická herečka. "Na rozdíl od Josefa, který je v minisérii nejvýraznější, si některé postupy jeho nadřízená zkrátka nemůže dovolit. Josef sice také ne, ale ten některé chyby a přešlapy může částečně schovat za ni. Ona je hlavou týmu a veškerá zodpovědnost spočívá právě na ní. Nemůže se vymlouvat, a proto je nucena dělat více kompromisů," řekla.

Jaký detail na postavě šéfky Petry Novotné si Zuzana Stivínová doplnila? "Mně se vždycky líbí ženské postavy, které nemají žádnou kabelku ani tašku. Prostě jen ruce v kapsách," prozradila.

Inspirováno skutečným případem

Za scénářem třídílné minisérie Vedlejší produkt stojí Jakub Režný a elitní kriminalista Aleš Preis, kteří se inspirovali skutečným případem. V dramatickém příběhu se setkávají drsní vyšetřovatelé Josef Krulich a Michal Janoušek v podání Tomáše Maštalíra a Martina Hofmanna.

Napínavé psychologické drama inspirované skutečnou policejní praxí zkoumá otázku spravedlnosti a daně, kterou je potřeba zaplatit za odhalení pravdy. "Během vyšetřování se občas dostáváte do situací, ve kterých se můžete jednoduše utopit. Obrazně řečeno se před vámi objeví díra v ledu, kterou nemůžete obejít. A pokud chcete dopadnout vraha, musíte riskovat a skočit," upřesnil redakci eXtra.cz detektivní práci kriminalista a spoluscenárista Aleš Preis.

Minisérie Vedlejší produkt bude od neděle 28. dubna ve vysílání ČT 1 vždy ve 20:10 hodin.

Záhada vyhřezlého oka šéfredaktora eXtra.cz: Karen Mchitarjan promluvil o svém martyriu

Související články

Další články

Nejnovější kauzy