Trendy
válka na Ukrajině Výměna manželek 2024 MS v hokeji 2024 Survivor 2024 - aktuálně

Česko může mít první královnu krásy tmavé pleti. Žhavá Tina bojuje celý život s rasismem

+ Dalších 10 fotografií

Finále Miss Czech Republic 2024 je za rohem. O korunku krásy a prestižní titul se letos uchází i Tina Diallo, kterou si mnozí pamatují také z Love Islandu. Tahle kráska původem ze Senegalu soutěží s číslem 7 a je vůbec první dívkou tmavé pleti v historii soutěže. "Vím, že nejsem typická pro československý trh," říká v rozhovoru pro eXtra.cz okouzlující Tina a věří, že její vítězství by mohlo posunout naši společnost. 


Jednou z deseti finalistek prestižní soutěže krásy Miss Czech Republic 2024 pod vedením Taťány Makarenko je i čtyřiadvacetiletá Tina Diallo. Tahle kráska se senegalskými kořeny se narodila v Praze, kde také celý život žije. Kromě modelingu se pohybuje v oblasti realitního trhu, ale věnuje se i tvorbě na sociálních sítích. Tinu si navíc mnozí lidé pamatují z reality show Love Island 2, kde vytvořila pár s Jacobem, s nímž je dodnes.


Vím, že nejsem typická pro československý trh, říká Tina

S modelingem má Tina bohaté zkušenosti, před objektivem a zvláště pak před kamerou se cítí jako ryba ve vodě. "Myslím si, že taková zajímavost je, že první reklamu jsem natočila ve dvanácti letech. Jednalo se o reklamu pro americký obchodní řetězec. Točila jsem různé seriály pro Netflix, pro Amazon jsem točila reklamu, také různé beauty kampaně. Tím, že nejsem úplně typická pro československý trh, tak jsem se spíše věnovala těm reklamám," rozpovídala se Tina, která je vůbec první dívkou tmavé pleti ucházející se o korunku krásy a titul Miss Czech Republic.

Setkala se kvůli svému původu v rámci Miss s rasistickými narážkami? "Samozřejmě. Myslím si, že každá z nás se nemůže zavděčit všem a u mě to je tuplem. Takže ano, takovéhle odezvy byly, ale protože tu žiji celý život, už jsem tak nějak zvyklá. Nemohu se nechat rozhodit každým negativním komentářem, většinou to jen přejdu a neřeším," říká.

K podání přihlášky tuhle krásku paradoxně "donutil" právě její přítel, což nebývá úplně zvykem. "Vybudoval mi to sebevědomí, že bych na to měla a že bych to měla jít zkusit," prozradila exotická kráska v rozhovoru, který nám poskytla v rámci zahraničního soustředění a jejž si můžete přehrát v náhledovém videu.

Zda se jí splní sen a stane se novou držitelkou titulu Miss Czech Republic 2024, to se dozvíme již brzy. Velkolepé finále se koná již tuto sobotu 11.5. ve Foru Karlín. A proč by se právě Tina na post nové královny krásy hodila? "Myslím si, že by to byl velký boom, kdybych právě já získala korunku. Myslím si, že by to otevřelo dveře dalším dívkám mně podobným a že by to posunulo naši společnost jako takovou. Že by lidé neměli takové předsudky a změnili by názor na Asiaty, černochy, je to jedno, na lidi, kteří jsou odlišní. To je to, co bych chtěla přinést v té soutěži a co bych chtěla změnit," odpověděla Tina.


Související články

Další články

Nejnovější kauzy