Trendy
válka na Ukrajině Výměna manželek 2024 MS v hokeji 2024 Survivor 2024 - aktuálně

Českého Kena měla drsně zmlátit policie: Tři hodiny na výslechu GIBS a noční můry tříletého syna

Robert Paulat
Zdroj: Se souhlasem Robert Paulat / koláž: eXtra.cz
+ Dalších 7 fotografií
TRÁPENÍ

Jak redakce eXtra.cz jako první informovala, Robert Paulat, někdejší model a majitel kliniky plastické chirurgie, se podle svých slov stal terčem drsného napadení středočeským policistou v uniformě. „Byl jsem v takovém šoku, až jsem se z toho pokálel,“ přiznal eXtra.cz. V pondělí již na GIBS (Generální inspekce bezpečnostních sborů, která vyšetřuje trestné činy nejen policistů), absolvoval tříhodinový výslech. Do toho musí utěšovat svého tříletého syna i sebe.

Robert Paulat: Výslech na GIBS

„Mám za sebou tříhodinový výslech na GIBS, podepsal jsem mlčenlivost,“ reagoval na čerstvý posun v případu pro eXtra.cz Robert Paulat alias český Ken.

Původně se jeho podáním zabýval pouze středočeský odbor vnitřní kontroly strážců zákona, které ovšem nemalá část veřejnosti, ať už právem či neprávem, podezírá z toho, že obecně fungují spíš jako „oddělení obhajoby jakéhokoli chování policistů“.

Nakonec Paulat s právničkou případ oznámili právě i nezávislé inspekci ozbrojených složek a ta si ho převzala.

Co se mělo stát

K události mělo dojít minulou neděli v obci Hlubočinka, když se k Paulatově domu zničehonic a bůhvíproč sjelo několik policejních vozidel. Paulat tvrdí, že je nevolal, ale že si v jeho domě užíval otec s dámskou návštěvou a odtud mohl vát vítr ohledně oznamovatele či oznamovatelky. Dále uvádí, že ho jeden z uniformovaných strážců pořádku zničehonic a zcela bezdůvodně srazil k zemi, obličejem na zámkovou dlažbu. Kvůli tomu mu obličej hraje všemi barvami, je nateklý a plný podlitin.


„Nebyl jsem agresivní, nic jsem neudělal, v životě jsem nezažil násilí. Až teď od muže ze státní složky, která nás má chránit. Byl to pro mě takový šok, že jsem se pokálel,“ přiznal bez okolků Robert.

„Ti ostatní asi tušili, že to jejich kolega přehnal, tak se najednou pak všichni vytratili,“ doplňuje historku. Redakce eXtra.cz policii kontaktovala, avšak i přes podivnou anabázi, kdy nás jedno oddělení odkazovalo na druhé, jsme se vyjádření nedočkali.

Ano, mohu potvrdit, že jsme si tuto záležitost od středočeské policie převzali a zabýváme se jí. To je vše, co k celé věci mohu sdělit,“ řekla eXtra.cz mluvčí GIBS Ivana Nguyenová.

Trauma

Devět dní po události má Paulat z toho, co měl zažít, stále těžké trauma.

„Chvílemi jsem v pohodě, pak to na mě ale zase padne. Dusím to v sobě, hlavně tu nespravedlnost. Nevím, jak je možné, aby se někdo takový dopustil násilí na prostém občanovi. Ono je to hrozné, když někoho zmlátí obyčejný člověk na ulici, ale aby to udělal policajt, to je donebevolající. Je to pro mě trauma, které si ponesu ještě dlouho,“ tvrdí.

Doporučené video: Robert Paulat o synovi:


Nejvíc ho ale trápí jiná věc.

„Já v noci nespím, ale horší je to s tříletým synkem, který to všechno bohužel musel sledovat. Ten pláče ze spaní, má noční můry,“ dodal pro eXtra.cz Robert Paulat.

Zápasník David Kozma dostal za uši kvůli Clashi: V Oktagonu totiž soutěží opovrhují

Související články

Další články

Nejnovější kauzy