Trendy
válka na Ukrajině Výměna manželek 2024 MS v hokeji 2024 Survivor 2024 - aktuálně

Dominik Hašek věří v medaili českých hokejistů. Pro nevšední komentář Jakuba Voráčka má jen slova chvály

MS v hokeji: Dominik Hašek věří v medaili a chválí hlášky Jakuba Voráčka: Některé jsou velmi vtipné, říká hokejová legenda
Zdroj: eXtra.cz/Tomáš Martínek/Profimedia/Koláž eXtra.cz
+ Dalších 6 fotografií
rozhovor

Hokejová legenda Dominik Hašek se zájmem sleduje letošní mistrovství světa v hokeji. "Mužstvo dobře šlape jako tým, to je to nejpodstatnější. Hrají jako tým, výborně bruslí, jsou výborně koučovaní, dokážeme soupeře přetlačit, a i když jsme všechny zápasy nevyhráli, ve všech jsme hráli velmi dobře," řekl pro eXtra.cz Dominik a promluvil i o posilách z NHL. Zároveň pochválil i komentátorský výkon Jakuba Voráčka, jehož hlášky se v posledních dnech staly hitem sociálních sítí.

Mistrovství světa v ledním hokeji, které se letos koná v Česku, sleduje bedlivým okem také bývalá hokejová superstar Dominik Hašek. "Sleduju všechny naše zápasy, u těch ostatních nejsem tak pozorný, ale vím, co se děje. Budu držet palce především ve čtvrtek na čtvrtfinále," řekl pro eXtra.cz.

Jak vidí šance českého týmu? "Musím říct, že to mužstvo šlape jako tým, to je to nejpodstatnější. Hrají jako tým, výborně bruslí, jsou výborně koučovaní, dokážeme soupeře přetlačit, a i když jsme všechny zápasy nevyhráli, i tak jsme ve všech hráli velmi dobře. Když teď přijedou kluci z NHL, mohou to ještě o stupínek zvednout. Pastrňák nebo Nečas mohou být rozhodující na misce vah. Věřím v medaili stoprocentně," uvedl Hašek.

Následně se vyjádřil ke komentátorským výkonům hokejisty Jakuba Voráčka, jehož hlášky baví celou zemi. "Má vtipy, je to mladej kluk a ty hlášky sedí. Některé jsou velmi vtipné a myslím si, že nejenom já, ale mnoho posluchačů to ocení," myslí si bývalý hokejista.

Hašek kandiduje i kvůli zajištění chudších dětí

Hašek se na podzim chystá kandidovat do Senátu. Co ho k takovému kroku vedlo? "Chci být aktivní. Ve světě se dějí věci, které chci ovlivňovat a udělat co nejvíc pro bezpečnost naší země. Zajímá mě domácí a zahraniční politika a to je pro mě prvořadé. Zajímají mě sociální programy, především děti a mladá generace. Aby i děti, které nejsou z nejlepších finančních poměrů, měly co nejlepší podmínky, než půjdou na vysokou školu," vysvětlil své motivace.

Zákaz pro ruské sportovce je podle Haška nutnost

Zároveň okomentoval politické zapojení bývalého spoluhráče z Nagana Vladimíra Růžičky, který kandiduje do europarlamentu za stranu PRO Jindřicha Rajchla. "Je to jeho rozhodnutí. Já s názory strany pana Rajchla nesouzním. Naopak si myslím, že mnoho z nich je za hranou. Nacionalistických a nevhodných. Já jsem s Vláďou nemluvil, ale pravděpodobně jsou některé věci, se kterými souhlasí, a proto se rozhodl kandidovat," řekl Hašek.

Velké Haškovo téma je zákaz účasti ruských a běloruských sportovců na sportovních turnajích. "Tam je třeba říct, že to, co dělám, když mluvím o sportovcích proruských, tak to není žádná msta nebo trest. Je to nutnost, kterou musíme udělat, abychom nedělali reklamu na ruskou válku a ruské zločiny. Naopak jsem pro pomoc ruským sportovcům a každý ruský sportovec, který odsoudí válku a zločiny, tak bych ho u nás přivítal a měl by mít otevřené dveře na všechny soutěže. Bohužel naši i světoví politici pro to nic nedělají," dodala hokejová legenda.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy