Trendy
válka na Ukrajině Výměna manželek 2024 MS v hokeji 2024 Survivor 2024 - aktuálně

Přiznání Jany Doleželové: Trpěla od dětství epilepsií, některé věci si nepamatuje

Z módní přehlídky Jiřiny Tauchmanové a Jiřiny Eldin.
Zdroj: eXtra.cz/Tomáš Martínek
+ Dalších 6 fotografií
Nemoc

Krásná modelka a lékárnice Jana Doleželová (42) si v dětství prošla velmi těžkými okamžiky. Jak přiznala v pořadu 13. komnata, trpěla epileptickými záchvaty, a po jednom takovém dokonce skončila na měsíc v nemocnici. Pomohla jí až správně nasazená medikace a hormonální změny spojené s pubertou.

Půvabná Miss České republiky 2004 Jana Doleželová od dětství trpěla epilepsií. A právě ta ji připravila o titul královny krásy a působení v modelingu. Ve 13. komnatě vysílané na České televizi prozradila, že v devíti letech prodělala sérii epileptických záchvatů, a dokonce i jeden velký, kvůli němuž skončila na měsíc v nemocnici.

„Když mi bylo devět let a chodila jsem do čtvrté třídy, tak jsem měla takové krátkodobé ztráty vědomí, vypadalo to spíše jako zamyšlení, dítě vypadá, jako že se dívá jedním směrem, a nereaguje na žádné podněty. Stávalo se mi to doma i ve škole,“ nechala se slyšet modelka.

Vyléčila se

Pomohla jí až správná medikace a také hormonální změny spojené s pubertou. Ačkoliv poté epilepsie odezněla, Doleželová si musela na mnoho věcí dávat pozor a některé věci také zapomněla. Rodiče jí zakazovali chodit do tanečního kroužku nebo na brusle, aby se příliš nezatěžovala, musela chodit spát v osm večer a vyhýbat se stresu.

Doporučené video: Rozhovor s Janou Doleželovou:

Málem nebyla modelka

Částečně jí epilepsie také ovlivnila práci v modelingu. Začala s ním ve třetím ročníku na vysoké a tehdy se také přihlásila do soutěže krásy. „Dostala jsem se do semifinále, kde bylo potřeba podepsat smlouvu. Když jsem to ale řekla doma, tak se maminka lekla a začala mi to vymlouvat. Až jsem se lekla a opravdu jsem odstoupila,“ prozradila. V roce 2004 se nakonec zúčastnila Miss znovu a tentokrát už vyhrála, jak napsal Blesk.

Zápasník David Kozma dostal za uši kvůli Clashi: V Oktagonu totiž soutěží opovrhují

Související články

Další články

Nejnovější kauzy