Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Hrátky s čertem: Alena Vránová se k roli Dišperandy dostala náhodou, ztvárnit ji měla tragicky zesnulá herečka.

Hrátky s čertem: Alena Vránová se k roli Dišperandy dostala náhodou, ztvárnit ji měla tragicky zesnulá herečka.
Zdroj: extra.cz
+ Další fotografie
sebevražda
Pohádka Hrátky s čertem z roku 1956 je kultovní klasikou české kinematografie. Mladičká Alena Vránová (86) si díky roli princezny Dišperandy získala mnoho fanoušků a především slávu a popularitu. K roli se ale dostala díky tomu, že byla odmítnuta herečkou Janou Rybářovou (†20), jejíž osud byl přinejmenším tragický.

V dnešní době se už jen málokdo diví, když některá z mladých hvězd sklouzne alkoholu či drogám. Poměrně často se stává i to, že umělce jejich deprese doženou k sebevraždě. Dříve to ale obvyklé nebylo a tak bylo pro všechny šokem, když bylo nalezeno tělo nadějné herečky Jany Rybářové. Ta rok před svou smrtí odmítla roli princezny Dišperandy v pohádce Hrátky s čertem

Jana Rybářová byla nadějnou herečkou, za svou dvouletou kariéru stihla natočit sedm filmů a především mužské obecenstvo naprosto okouzlila. Právě sláva ale byla jedním z důvodů, proč si Jana vzala život. Nebyla připravená na popularitu, nešťastně se zamilovala a procházela duševní krizí.

Stalo se to 11. února 1957. Nešťastná herečka se rozhodla zbavit všech útrap a otrávila se plynem. Kdyby žila o jediný den déle, dozvěděla by se, že pro ni Jiří Weiss připravil vytouženou titulní úlohu schovanky Jany v novém dramatu Vlčí jáma, kde ji nakonec musela nahradit Jana Brejchová Možná by díky roli svých snů změnila názor na život.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy