Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Lékař (52) požádal muslimku, aby si odložila šátek: Může kvůli tomu přijít o práci

Lékař (52) požádal muslimku, aby si odložila šátek: Může kvůli tomu přijít o práci
Zdroj: Profimedia
Nepochopitelné
Lékař v Británii požádal muslimku, aby se v ordinaci odhalila, protože jí přes šátek nerozuměl. Za to mu teď hrozí vyhazov. Na podporu lékaře Keitha Wolversona (52) vznikla petice.

Muslimka navštívila ordinaci Keitha Wolversona, kam se vydala kvůli nemocné dceři. Lékař při prohlídce ženě špatně rozuměl, a tak ji požádal, zdali by si mohla sundat šátek. Zahalená žena s tím problém neměla a učinila tak.

Pak ale přišly problémy. Manžel muslimky, která si v nemocnici anglického města Stoke-on-Trent sundala šátek, si přišel stěžovat do nemocnice. Jeho stížnost byla předána lékařské radě k projednání. Dokud se případ nedořeší, musí dvaapadesátiletý lékař zůstat mimo službu.

S informací o incidentu přišel portál The Sun. “Je to skandál. Nejsem rasista,” ospravedlňoval se lékař. Nyní mu kvůli takové banalitě hrozí vyhazov. Keith si ale získal podporu druhých, na své straně má velkou oporu. Lidé totiž sepsali petici v jeho prospěch. Petice, jež má být předložena lékařské radě, sesbírala už krásných 5000 podpisů.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy