Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Poznali byste v této dámě Borůvku z Básníků? Šafránková neztrácí šmrnc ani po šedesátce

Borůvka z Básníků tehdy a dnes...
Zdroj: archiv
+ Dalších 5 fotografií
změna
Herečka Miroslava Šafránková (61) neztrácí šmrnc a eleganci ani ve svých letech. Herečku si diváci pamatují z mnoha rolí, ale nejvíce se jim sestra pohádkové Popelky vryla do paměti jako Borůvka z Básníků. Naposledy se herečka ukázala na veřejnosti na pohřbu herce Stanislava Zindulky (†86).

„Namaluju tvoje ruce, dvě ještěrky na opuce,“ těmito verši Štěpánek sváděl Borůvku. Miroslava Šafránková byla v roli něžné Borůvky naprosto kouzelná. Krásná žena, za kterou se otočil snad každý chlap.

V současné době se herečka veřejnosti spíše straní, naposledy dorazila na pohřeb oblíbeného herce Stanislava Zindulky. Ani v jednašedesáti letech sestra Libuše Šafránkové neztrácí svůj pověstný šarm a eleganci.

Miroslavina druhá nejslavnější role je Arabela. V druhé sérii pohádky nahradila slovenskou herečku Janu Nagyovou. Nejrozkošnější ale Šafránková byla v roce 1974, když debutovala ve filmu Robinsonka. Tehdy jí bylo necelých 16 let a režisér Karel Kachyňa ji pro film objevil jako studentku na textilní škole v Brně.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy