Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Poslední rozloučení s Bíbou, první ženou Brodského: Nikdy na ni nezapomenu, říká Tereza Brodská

Poslední rozloučení s Bíbou, první ženou Brodského: Nikdy na ni nezapomenu, říká Tereza Brodská
Zdroj: profimedia
+ Další 4 fotografie
úmrtí
Jsou sourozenci, mají stejného tatínka, ale každý z nich odlišnou maminku. Řeč je o Tereze Brodské (51) a Marku Brodském (60), kteří se sešli na posledním rozloučení s Boženou Brodskou (†81) - tedy maminkou Marka. Jak na první ženu Vlastimila Brodského (†81) vzpomínají?

"Bíba pro mě v životě toho udělala hodně, protože je součástí mé vzpomínky na dětství a trávení krásných chvil na chalupě... Když jsem byla malá, rodinné vztahy byly skvělé. Vždycky to byla dáma, před kterou jsem měla velký respekt, byla vzdělaná, kultivovaná a myslím, že pro teorii a historii českého i světového baletu udělala nejvíc. Byla do konce svého života aktivní. Vždy na ni budu vzpomínat jen v tom nejlepším a myslím, že všichni - brácha i její dcera," řekla eXtra.cz Tereza Brodská, které se nemluvilo lehce.

Na Bíbu, jak se uznávané baletní pedagožce Boženě přezdívalo, bude mít Tereza vždy jen ty nejkrásnější vzpomínky. Navíc kromě drobného nedorozumění nevlastní sourozenci spolu vždycky drželi. "Je dobré, kdyby se lidé podívali na dokument, který o ní byl natočen - tedy o Boženě Brodské. Byla nesmírně vtipná, pragmatická a racionální žena... Ale přitom byla strašně hodná," dodala Tereza pro eXtra.cz.

Poslední sbohem legendě do Malé obřadní síně strašnického krematoria přišel kromě rodiny dát i nemalý počet Boženiných žáků, z nichž se mnozí stali na škole i jejími kolegy. Marek Brodský netajil, že maminku pochová do rodinné hrobky na pražských Malvazinkách. Nikoli tedy ke svému a Terezinu otci do Slunečné u České Lípy.

Poslední momenty svého života dožívala Bíba v motolské LDN, na stejném patře, kde leží i Brodského druhá manželka Jana Brejchová.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy