Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Víkendová předpověď: Noci se ponesou ve znamení mrazů, v neděli přijde oteplení

Česko zasáhne i orkán.
Zdroj: Pixabay
počasí
Počasí v posledních dnech nepřipomíná ani tak to podzimní, jako spíš aprílové. Teploty klesají a stoupají jako na houpačce a stejně tak je tomu i s přeháňkami. Zatímco v noci na sobotu mohou ukazatele na teploměrech směřovat i pod bod mrazu, v neděli přes den bude i více než 22 stupňů. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu.

V následujících dnech a především o víkendu se bude počasí výrazně měnit. Zatímco v pátek teploty nevystoupají ani ke dvaceti stupňům, v neděli se výrazně oteplí. V noci už ale bude skutečná zima a výjimkou nebudou ani přízemní mrazíky.

V pátek meteorologové očekávají skoro jasno až polojasno, na severu a severovýchodě přechodně až oblačno. Ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 4 až 0 °C, četné přízemní mrazíky. Nejvyšší denní teploty 13 až 17 °C, v 1000 m na horách kolem 9 °C. Slabý proměnlivý, přes den mírný severozápadní vítr 2 až 5 m/s.

Mírné oteplení přinese už sobota, bude jasno, na severu a severovýchodě přechodně až polojasno. Ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 5 až 1 °C, místy přízemní mrazíky. Nejvyšší denní teploty 16 až 20 °C. Zpočátku slabý proměnlivý, postupně mírný jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s.

V neděli bude jasno, odpoledne v Čechách od západu až polojasno. Ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 8 až 4 °C, při slabším větru až 2 °C a místy přízemní mrazíky. Nejvyšší denní teploty 18 až 22 °C. Mírný jihovýchodní až jižní vítr 2 až 5 m/s, přes den na jižní Moravě a Českomoravské vrchovině až 7 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy