Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Záhada pokračuje: Vražedkyně Janáková prý s vězněm otěhotnět nemohla

Záhada pokračuje: Vražedkyně Janáková prý s vězněm otěhotnět nemohla
Zdroj: FTV Prima
+ Další 2 fotografie
Jak to bylo?
Způsob, jakým Petra Janáková (29) ve vazební věznici v Hradci Králové otěhotněla, zůstává záhadou. Obvinila tři dozorce ze znásilnění, to ale vyvrátilo vyšetřování Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Od středy se mluví o tom, že do jiného stavu vražedkyni přivedl vězeň, který pracoval v kuchyni a roznášel jídlo. Jenže k tomu podle jiného mukla vůbec nedostal šanci.

Vražedkyně Petra Janáková (29) porodila na přelomu srpna a září. Kriminálka si pak přišla pro vzorky DNA a testy ukázaly, že si znásilnění dozorci vymyslela. Za křivé obvinění jí tak hrozí prodloužení trestu, z nějž si má odsedět ještě 28 let.

Ve středu se mluvilo o tom, že otcem dítěte Janákové je bývalý spoluvězeň, který v Hradci Králové vařil a roznášel jídlo. Po vypnutí kamer to měla přiznat i televizi Prima.

K pohlavnímu styku však za zdmi vazební věznice mohlo dojít stěží, jako nereálné se přitom jeví i předání spermatu jinou formou. „Myslím si, že je to nemožné. Vězně, který vydává jídlo, vždycky hlídá bachař,“ řekl portálu blesk.cz člověk, jenž ve stejném vězení také seděl.

Ve vyšetřování pokračují královehradečtí policisté, GIBS případ po vyvrácení obvinění ze znásilnění odložil. Janáková zůstane na svobodě přibližně do září příštího roku. Do vězení se podle zákona vrátí, až její dítě oslaví první narozeniny.

Dozvíme se někdy, kdo je jeho otcem?

Související články

Další články

Nejnovější kauzy