Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Strašlivá souhra okolností: Řádění džihádisty zastavil vrah postižené dívky (†21)

Strašlivá souhra okolností: Řádění džihádisty zastavil vrah postižené dívky (†21)
Zdroj: reprofoto youtube.com, Twitter
+ Další fotografie
terorismus v londýně
Ještě před policejním zásahem proti džihádistovi, který v pátek rozpoutal v Londýně peklo, zakročili kolemjdoucí. Jedním z nich byl i vrah postižené dívky (†21), které podřízl hrdlo. Na svobodu se dostal těsně před teroristickým útokem. Rodina oběti je v šoku, že je považován za hrdinu.

James Ford za vraždu 21leté Amandy dostal 15 let za mřížemi. Uškrtil ji a podřezal, bezvládné tělo pohodil na skládku. Shodou okolností v pátek pomohl zastavit džihádistu Usmana Khana, jenž bodal do lidí a dva z nich usmrtil.

Na podmínku ho propustili jen pár hodin před teroristickým útokem. "Není to hrdina, ale vrah na vycházce. Zavraždil postiženou dívku, je mi úplně jedno, co dneska dokázal, je to vrah," řekla britskému webu dailymail.co.uk teta zavražděné Amandy. "Pustili ho a nic nám neřekli, mohli jsme na něj v Londýně klidně narazit. Je to příšerné," dodala.

Forda pomohl dopadnout zaměstnanec tísňové linky, kterému téměř padesátkrát volal. Když se mu přiznal k vraždě, už to nevydržel a šel na policii. Z práce ho kvůli tomu vyhodili.

V pátek v Londýně útočil muž, který byl teprve před rokem propuštěn z vězení. Khana v roce 2012 spolu s dalšími extremisty odsoudili za plánování bombových útoků. Zabít chtěli rovněž tehdejší londýnského starostu a dnešního premiéra Borise Johnsona.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy