Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Poslední dny Jiřího Pomeje: Psychiatři mu zařídili milosrdný odchod, vzpomíná kamarád

Jiří Pomeje a Pavel Pásek
Zdroj: Pavel Pásek / se svolením
+ Dalších 5 fotografií
VZPOMÍNKA
25. února uplynul rok od chvíle, kdy skončila pozemská existence životního bouřliváka Jiřího Pomeje (†54). Až do posledních chvil mu byl nablízku i největší kumpán Pavel Pásek (52). Jak na přítele průšviháře vzpomíná?

Prázdnota

„Na Jirku myslím docela často. Kolikrát mě i štval, ale taky dokázal neuvěřitelně pobavit. Oboje uměl dokonale. Bez něj je život smutný a prázdný, všemu uměl dát neuvěřitelné grády, a tak byla pořád sranda a stále se něco dělo. Někdy jsem nechápal, čeho je schopný, ale teď mi to chybí,“ vzpomíná na zesnulého nejlepšího kamarád a producent Pavel Pásek

Jirka neuměl mlčet. Když někam přišel, bylo slyšet jenom jeho. I když přišel o hlasivky, stejně se pořád snažil komunikovat jako předtím. Ale bylo to pro něj peklo, když byl celý život zvyklý mlít pantem a pak ze sebe pořádně nedostal ani hlásku,“ říká přítel a mecenáš zesnulého herce.

Čtěte také: Vdova po Jiřím Pomejem se bojí navštívit jeho hrob

Odcházení

A jak bude vzpomínat na jejich setkání několik dnů před Jirkovou smrtí „Bylo to milý a příjemný. Jednou jsem viděl lékařské konsilium, které se o něj staralo a byly tam profese od internistů po sociální pracovníky a psychiatry. Věnovali se mu komplexně. Poslední dva měsíce života ho doktoři dali hlavně po psychické stránce do kupy tak, jak na tom nebyl snad ani jednou za celý život,“ popisuje.

„Lékaři se mu snažili namíchat ten správný koktejl léků, po kterém by byl svéprávný a aby vnímal všechno, ale přitom necítil bolest. Byl vyrovnaný, nad věcí, jeho odchod byl milosrdný,“ dodal dojemně Pásek.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy