Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

První srdcervoucí slova partnerky Floyda (†46): Strážníci připravili Gigi (6) o tatínka

První srdcervoucí slova partnerky Floyda (†46): Strážníci připravili Gigi (6) o tatínka
Zdroj: Youtube Global News
+ Dalších 13 fotografií
zpoveď
Smrt černocha George Floyda (†46) byla poslední kapkou a v Americe začaly obrovské demonstrace. Nejvíce pochopitelně trpí jeho nejbližší, partnerka Roxie, šestiletá dcera Gianna a bratr Terrence. Roxii Williams během proslovu několikrát došel dech, když se rozplakala. Dcera se k ní celou dobu tiskla.
Smrt George Floyda

Smrt George Floyda

Afroameričan George Floyd zemřel ve věku 46 let 25. května 2020 v americkém Minneapolis během zatýkání. Policii na muže zavolala obsluha obchodu, která se domnívala, že platí padělanými penězi. Jeden ze zasahujících policistů Derek Chauvin několik minut klečel Floydovi na krku. George jej prosil o život a opakoval, že nemůže dýchat. Policista toho nedbal a Floyd během zákroku zemřel. Tato událost v Americe rozpoutala vlnu protestů a demonstrací.

Partnerka zavražděného George Floyda Roxie Williams promluvila. Pronesla jen několik málo vět, zato byly ale tak silné, že ona sama popadala při pláči dech. Malá dcera Gigi, jak jí říkal tatínek George, se k ní celou dobu pevně tiskla.

"Neřeknu toho příliš. Chci ale, aby všichni věděli, že ti strážníci nás o něj připravili. Na konci toho dne dorazili domů a byli se svými rodinami. Gianna už nemá otce," plakala Roxie. "Nikdy ji neuvidí růst, maturovat. Když bude mít problém, potřebuje tátu. Tatínka už nemá," dodala.

Dcera bez něj musí žít

V krátkém proslovu plném slz řekla, že tu bude pro své dítě. A bude tu i pro George, chce pro něj spravedlnost, protože to byl skvělý otec i člověk. "Tohle je důkaz, že to byl skvělý člověk," ukázala Roxie na malou Giannu.

Několik slov pronesl i jeho bratr Terrence Floyd "Dcera mého bráchy bez něj musí žít. Podívejte se na její slzy. Proto jsem tady. Také pláči a jsem připraven bojovat, budu stát za svým bratrem a chci pro něj spravedlnost."

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy