Trendy
válka na Ukrajině Iveta Bartošová Výměna manželek 2024 Survivor 2024

Bohyně rozdávaly peníze: Fuxová a Khousnoutdinova předaly výtěžek nadacím

Lilia, Emma Smetana a Petra Fuxová.
Zdroj: Jsem žena #jsembohyne
+ Další fotografie
Charita
Charitativní projekt Jsem žena #jsembohyně, za jehož vznikem stojí hudební skladatelka, textařka a zpěvačka kapely Vesna Patricie Fuxová a historička a ceremonialistka Lilia Khousnoutdinova, konečně předal výtěžek z prodeje motivačního deníku, triček a fotografií vybraným nadacím.

"Kvůli pandemii se nám předání peněz, které bylo původně naplánované na březen, trochu posunulo, ale jsem moc ráda, že jsme se mohly setkat nyní a předat první výtěžek, který dělíme mezi tři nadace, které se zaměřují na pomoc ženám," řekla na předání Lilia Khousnoutdinova, která ještě k tomuto projektu připravuje knihu.

„Výtěžek půjde od prvního výtisku na charitu a věřím, že se bude kniha líbit a prodávat, chystáme totiž speciální obálku, která bude jedinečná, ale to se nechte překvapit,“ usmívá se Lilia. Ta k tomu všemu už chystá volné pokračování projektu s názvem Jsem žena #jsemevropa, který bude představovat významné historické i současné evropské ženy. Lilia momentálně prožívá šťastné období, užívají si s partnerem Karlem Janečkem oslav jeho rozvodu, který se táhl několik let.

Pomoc maminkám a tatínkům

Šek si přišla vyzvednout novinářka a zpěvačka Emma Smetana, která zastupovala Klub svobodných matek. „Mám z toho velkou radost. Přesně před rokem, když jsem přemýšlela, koho bych skrze tento poetický projekt nejraději podpořila, nikdo nemohl tušit, jak v bezprecedentní situaci se všichni ocitneme o rok později. Pomoc svobodným maminkám a tatínkům snad nikdy nebyla potřebnější,“ svěřila se Emma, která po dlouhé době dala dcerku k babičce a těšila se na tři volné dny, které stráví prací a koncertováním se svým partnerem Jordanem.

V době karantény se věnovala především rodině, což pro ni bylo plusové, jak sama okomentovala. Další šek si přebrala modelka Veronika Kašáková, která má nadační fond a pomáhá dětem z dětského domova. "Finanční dar bude využitý na podporu projektu Restart, který se zaměřuje na odchod mladých lidí z dětských domovů. Doprovázíme mladé lidi na cestě jejich samostatným životem."

Projekt bude pokračovat

"Naší vizí je, aby tito mladí lidé byli připravení na odchod z DD a věděli, že na to nejsou sami," řekla nám k využití finančního daru Veronika. Třetí šek putoval do APODAC - Asociace pro porodní domy a centra, jehož patronkou a dlouholetou podporovatelkou je Lilia Khousnoutdinova.

"Je skvělé, že o motivační deník byl a je zájem. Dnes jsme předaly první část výtěžku, ale z prodeje se budou generovat další peníze, které poputují také na nadace. Mám radost, že projekt bude nadále pokračovat a že Lilia se mu bude věnovat. Já s kapelou Vesna momentálně nahrávám desku ve studiu a musela jsem na chvíli dát přednost hudebním aktivitám," vysvětlila nám Patricie Fuxová, která mimochodem prozradila, že si s přítelem nově pořídili štěňátko a tak teď mají příjemné starosti.

Zákaz volného pohybu během karantény téměř nezaznamenala, protože většinu času strávila v nahrávacím studiu, kde připravovala s kapelou Vesna svoji novou desku, která by měla vyjít na podzim.

Další rána pro Veronicu Biasiol. Po vlně hejtů během Miss jí ublížila vlastní maminka. Kráska přiznala velké zklamání

Související články

Další články

Nejnovější kauzy