Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Zápletka jako z akčního filmu: Muž s lukem odzbrojil policisty a zmizel v lese

Zápletka jako z akčního filmu: Muž s lukem odzbrojil policisty a zmizel v lese
Zdroj: Extra.cz
Německý Rambo
Pořádně neobvyklý případ, který jako by vypadl ze stříbrného plátna, teď řeší policisté v Německu. Jednatřicetiletý Yves Rausch sebral čtyřem strážníkům zbraně a utekl do lesa. S sebou měl přitom ještě luk a nůž. Nyní po něm pátrají stovky policistů, kteří pročesávají okolí německého města Oppenau.

Nejprve odzbrojil policisty lukem, sebral jim zbraně a poté prchl do lesa. Připomíná vám to něco? Ne, tohle opravdu není začátek slavného amerického filmu Rambo, ale skutečný případ z jihozápadu Německa

Čtyři strážníci poblíž města Oppenau kontrolovali Yvese Rausche v jeho chatrči. Podle popisu muž zprvu bez problémů spolupracoval, z ničeho nic ale sáhl po zbrani a namířil na policisty. Ti byli podle policejní zprávy, se kterou přišel deník Bild, v šoku a raději útočníkovi zbraně vydali, než aby riskovali svůj život. „Situace nás zaskočila a neměli jsme šanci reagovat,“ uvedli policisté.

Strážníky hájil i Rafael Behr, profesor z policejní akademie v Hamburku. „Možná to vypadá trapně, ale z mého pohledu to bylo velmi racionální vzhledem k dané situaci. Nebylo by odpovědné riskovat smrt kolegy,“ řekl Behr s tím, že situace byla nevypočitatelná a mohlo dojít k čemukoliv.

Podle souseda byl Rausch klidný

Poté, co Rausch sebral zbraně, utekl i se svou vlastní pistolí, nožem, lukem a šípy do blízkého lesa, kde policistům zmizel. Ti nyní nasadili do pátrání stovky lidí, zapojila se i speciální jednotka a vrtulník s termokamerou, protože předpokládají, že muž bude, podobně jako Rambo, klást odpor. I proto bylo uzavřeno několik silnic v oblasti a policie varuje obyvatele, aby nebrali stopaře.

Podle Rauschova souseda se jednalo o klidného člověka, který dříve bydlel v bytě a měl zvláštní povolání. Poté ale kvůli neplacení nájmu a několika oplétačkám s policií, především za nelegální držení zbraní, skončil na ulici, než se nastěhoval do chatrče poblíž Oppenau. Policie tak může doufat, že se Rausch nevzhlédl ve slavné akční postavě.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy