Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Jaroslava Kretschmerová slaví 65: Evík ze Slunce, sena žije tajemným soukromým životem

Jaroslava Kretschmerová slaví 65: Evík ze Slunce, sena žije tajemným soukromým životem
Zdroj: archiv Jaroslavy Kretschmerové
+ Dalších 6 fotografií
výročí
Herečku Jaroslavu Kretschmerovou, která dnes slaví 65. narozeniny, diváci znají jako Evíka, potřeštěnou obyvatelku Hoštic z letní trilogie Zdeňka Trošky (67), či Dorotu Máchalovou z pohádky S čerty nejsou žerty. Herečka s výrazným temperamentem má na svém hereckém kontě daleko víc rolí, a to ve filmu i v divadle. Jaroslava svou práci miluje natolik, že možná i kvůli ní nikdy nezaložila rodinu.

Ačkoliv slaví 65. narozeniny, díky jejímu temperamentu, zrzavým kadeřím a věčnému úsměvu na tváři, byste jí věk nehádali ani omylem. Jaroslava vypadá stále mladistvě a od doby, co ztvárnila manželku živočicháře Bédi v posledním díle Slunce, seno, erotika, se příliš nezměnila.

Rodiny se nedočkala

Jaroslava Kretschmerová patří mezi lidi, kteří kolem sebe šíří pozitivní energii jen tím, že jsou. U rodačky z Prahy je to zřejmě zapříčiněno tím, že je věčná optimistka. Zatímco se řada jejích vrstevnic raduje z vnoučátek, ona sama rodinu nemá. Žije bez muže i bez dětí a podle jejích slov jí nic nechybí. Nebo si spíš nechce stěžovat... O svém soukromí nikdy mluvit nechtěla a přísně si ho střeží. Jisté je, že ačkoliv si děti přála, nikdy se jich nedočkala.

Režiséři Jaroslavu milují

Herečka pochází z hudební rodiny, ale sama vystudovala DAMU. Díky svému výraznému hereckému projevu byla pro režiséry snadno zapamatovatelná a také hojně obsazovaná. Po absolvování studia nastoupila do divadla Ypsilon, kde působí dodnes. Mimo to hostovala v řadě dalších divadel - v Karlínském divadle, v Divadle Kalich a v Divadle Na zábradlí.

Na kontě má spoustu známých rolí

Na televizních obrazovkách zazářila v již zmiňované trilogii Slunce, seno..., v pohádce S čerty nejsou žerty či v Tajemství hradu v Karpatech V menších rolích se předvedla ve snímcích Vrchní, prchni!, Chobotničky z II. patra nebo Jak svět přichází o básníky Děti si ji jistě pamatují i z pohádkového seriálu Arabela či Létající Čestmír.

Živí se i hlasem

Hereččin výrazný a vysoce posazený hlas mohou diváci rozeznat i v zahraničních filmech a seriálech. Jaroslava dabuje postavu Selmy Bouvierové, sestry Marge Simpsonové v seriálu Simpsonovi, či herečku Barbru Streisand

V roce 2001 byla nominována na Českého lva za film Otesánek.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy