Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Taclíkova parťačka ze StarDance: S partnerem přežila koronavirus s bizarním průběhem

Taclíkova parťačka ze StarDance: S partnerem přežila koronavirus s bizarním průběhem
Zdroj: profimedia.cz
+ Další 2 fotografie
Koronavirus
Jaké to je být nakažený koronavirem, už zažila i fitnesska Martina Marková. Influencerka, kterou si diváci pamatují například z taneční soutěže StarDance, kde byla partnerkou herce Marka Taclíka, se nechala otestovat i s přítelem, jelikož měli stejné příznaky. K překvapení obou partnerů pozitivní výsledek přišel jen Markové, což lékaři ani hygienici nedokázali pořádně vysvětlit. Navíc jim ani nikdo neřekl, jak v takovém případě postupovat dál, a všechno si museli vyhledat sami. Nyní už jsou oba v pořádku a zakladatelka online tréninkového fitness programu BODYHUNTERS se o průběhu nemoci rozpovídala v rozhovoru pro eXtra.cz.

Jak jste si uvědomila, že máte koronavirus?

Ve středu mě začalo pálit v krku a chraptěla jsem, mimo to jsem se ale cítila dobře. Pro jistotu jsem se ale rozhodla zůstat doma a pracovat na počítači, abych předešla tomu, že se nemoc dále jakkoliv více projeví a v pondělí byla fit. V noci z pátku na sobotu jsem se ale v noci probudila s vysokou horečkou. To bylo divné. Pochopila bych, kdybych tělo nějakým způsobem namáhala nebo vystavila dalšímu nachlazení, ale já byla doma v klidu. To mi prostě nesedělo.

Jaké jste měla příznaky?

Kdyby neexistoval covid, prožívala bych klasickou virózu. Horečka, s tím spojené bolesti svalů, kloubů, samozřejmě je člověk unavený, takže hodně času prospí a nemá moc chuť k jídlu. Také jsem měla rýmu a kašel. Nic, co bych před tím nezažila. Přítel se o mě během horečky staral. Asi 2 dny po tom, co jsem lehla já, začal pociťovat naprosto stejné příznaky i on. Šli jsme tedy logicky na testy oba. Druhý den večer jsme obdrželi SMS. Já jsem byla pozitivně testována, přítel negativně.

Řekli vám doktoři, jak je možné, že váš přítel koronavirus nemá, byť má stejné příznaky?

Nikdo nám to nebyl schopný úplně vysvětlit. Domníváme se, že u přítele koronavirus ještě v době testování plně nepropukl. Test mohl být takzvaně „falešně negativní“. Vtipné ale je, že kdyby bydlel sám, mohl by vesele běhat po světě a v dobré víře, že měl jen nějakou klasickou virózu, kterou vyležel, nakazit nevědomě další. Nejsem si tedy jistá, jak to celé funguje.

Museli jste tedy podstoupit další testy?

Vzhledem k tomu, že jsem byla pozitivní a měla jsem nařízenou karanténu, tak jsem na druhé testování nemusela. Co se týká přítele, měl by v rámci utvrzení o jeho negativním stavu podstoupit testy dva. Jenže o tom, jak v jeho případě dále postupovat, nás nikdo konkrétně neinformoval. Všechno jsme si museli zjišťovat sami.

Jak jste se s partnerem během nemoci cítili?

V době, kdy jsme obdrželi výsledky a začala nám karanténa, jsem se cítila až na rýmu a kašel v podstatě zdravá. Jen jsem byla unavená, ale to je po nemoci normální. Na rozdíl ode mě přítel měl horečky, a to dokonce ještě vyšší než já, navíc asi o 2 dny déle. Jediná věc, kterou jsme oba pociťovali ještě asi 4 dny po ústupu teplot, byla ztráta chuti. Mohla jsem pít kávu a měla jsem pocit, že ji nerozeznám od obyčejné vody. Myslela jsem si, že je to možná rýmou, ale když jsem cíleně začala zkoušet další specifičtější potraviny, nedokázala jsem poznat rozdíl. Jakub to měl stejně. Zhruba za 4 dny se zase chuť vrátila.

Měli jste z nemoci strach?

Informace okolo koronaviru jsou často zmatečné a protichůdné. Člověk tedy neví, co může očekávat, a je jasné, že mně, tak asi jako každému, prostě tato situace není příjemná. Nikdy jsem se přitom nebála o sebe, ale vždy především o své okolí. To byl také hlavní důvod, proč jsem podstoupila test. Pracuji s lidmi a kdybych někoho nevědomě nakazila, neodpustila bych si to.

Nebála jste se, že můžete nakazit například vaši rodinu?

Mám na paměti, že starší lidé jsou slabí a náchylnější. Pořád myslím na to, že jsem mohla já nebo kdokoliv další někde nakazit "něčí prarodiče“. Logicky se tedy bojím i o své 90leté prarodiče, kteří raději nevycházejí z domu. Babičku jsem už ale skoro rok neviděla. Naučila jsem jí facetimovat přes mobil, takže se vídáme alespoň online. Za to jsem vděčná a je to super.

Víte, kde jste k nemoci přišla?

To bohužel netuším a ani se to moc nedá dopátrat. Pohybuji se po Praze, ráno běžně absolvuji cestu přes nákupní centrum do fitka. Sportuji, chodím do práce, nosím roušku tam, kde mám, dodržuji hygienu a jsem opatrná. Mohla jsem se nakazit opravdu kdekoliv.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy