Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Johanka o parodii na Babiše: Premiér písničku slyšel, z videa jsem neviděla ani korunu

Johanka Čunková o parodii na Andreje Babiše: Premiér písničku slyšel
Zdroj: Se souhlasem Johanky Čunkové
+ Dalších 10 fotografií
Rozhovor

Johanka Čunková spolu (25) s partnerem Aikem Murczechym (33) zveřejnila parodii na Andreje Babiše s názvem Jak se vám dejchá. O tom, jaké sklidila reakce a proč se rozhodla kontroverzní video natočit, promluvila v exkluzivním rozhovoru.

Youtuberské duo Johanka Čunková a Aik Murczechy natočili hudební video parodující premiéra Andreje Babiše

V klipu premiér roztodivně tančí a namísto "Bella ciao, bella ciao, bella ciao, ciao, ciao" vesele vyzpěvuje "Tak lidi čau, lidi čau, lidi čau, čau, čau". Píseň mladý pár přezpíval z originálního Bella Ciao ze známého španělského seriálu Papírový dům. Za necelý týden získalo video už skoro jeden a půl milionu zhlédnutí na YouTube.

Co se svými parodiemi snažíte sdělit? Jaká je vaše message?

Pokaždé jiná. Většinou se snažíme o to vtipně zdokumentovat určitou problematiku, která se jistým způsobem dotýká každého z nás. V případě té poslední parodie se jedná právě o aktuální smutnou situaci. Oba doufáme, že za rok si při poslechu této písničky každý divák uvědomí, jak moc je rád, že jsou tyto časy konečně za námi.

Vaše parodie na premiéra Babiše sklidila velký úspěch. Jak dlouho jste na ní pracovala?

Nápad se zrodil kdesi na začátku pandemie, pak jsme to ale hodili do šuplíku, protože naši tvorbu neradi špiníme politikou. Doba se však zhoršovala, až jsme jeden večer od našich blízkých obdrželi velice smutnou zprávu týkající se pandemie. Aik z toho nemohl spát, a tak místo spánku sepsal velice trefné rýmy a druhý den jsme si řekli, že to prostě musíme vypustit do světa, politika nepolitika. Od té doby jsme na songu pracovali asi měsíc. Šlo by to i rychleji, ale v tu dobu jsme se zrovna přestěhovali do auta, kde byly tedy podmínky na tvoření songu velmi nepříznivé.

Proč zrovna Babiš?

Protože ten si svým příslibem “bude líp” získal plno voličů a v aktuální krizi, kde se mohl předvést jako kvalitní lídr, akorát ukázal, že mu jde na prvním místě o to, aby bylo líp především jemu.

Přišly i negativní reakce? Jaká byla ta nejdrsnější? Máte informace, zda viděl video i samotný premiér?

Na českém internetu musíte počítat s drsnými reakcemi, i když natočíte to nejněžnější video o záchraně koťátek. Rozhodně nás ale pobavily komentáře s nejrůznějšími konspiračními teoriemi o tom, kdo všechno nás podplatil za tuto kampaň. Nutno dodat, že nikdo, dokonce ani YouTube. Podklad této písně je totiž licencovaný, tudíž pro nás video není výdělečné. Jinak pan Babiš video samozřejmě viděl, vždyť v něm přeci tancoval.

Žijete v Austrálii. Chodíte volit?

Ano. Ale rozhodně ne ANO.

Jak sledujete dění v Česku? A co na současnou situaci říkáte?

Je to příšerně smutné. Zvláště když jsme ve stejnou dobu pozorovali, jak situaci řeší Austrálie naprosto jiným tempem a přístupem, který se osvědčil perfektně. Jasně, jsou tu jiné podmínky, ale rychlost a konzistence, se kterými tady vláda řešila rychle se měnící situaci, zajistily, že i přestože před rokem na tom byly obě země s koronavirem podobně, dnes se nachází na opačných koncích covidových žebříčků.

Proč jste si vybrala právě Austrálii?

Jak to krásně prokouknul jeden hater našeho songu - protože jsme dopředu věděli, že bude covid-19 vypuštěn do vzduchu. Letenky nám zaplatili ilumináti právě do Austrálie, ze které se bude svět nadále ovládat. Jinak to byl životní sen, jehož splnění snad nemohlo mít lepší načasování.

Jaké jsou největší rozdíly mezi Austrálií a Českem, na které jste třeba ani nebyla připravena? Zaskočilo vás něco?

Zaskočila nás neskutečná zvířata, která tu potkáváme na každém kroku, šílené ceny naprosto základních potravin, jak probíhají australské party, jak se tu seznamují lidi - no prostě úplně jiný svět. Těch rozdílů je spousta, těžko vypisovat. Koneckonců ty největší zabíráme do našich videí.

Prozradíte, koho nebo co si vezmete na paškál příště?

Doufejme, že nebude třeba nikoho. Politická satira totiž rozhodně není styl naší tvorby. Byla to spíš silná potřeba poukázat na lhostejnost, se kterou vláda řeší aktuální situaci.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy