15
nových článků - klikněte pro zobrazení

Maškrtnica

Popis:

O chlebu, kvásku a další pekařské zábavě

URL:

http://www.maskrtnica.cz

Katalog:

Lifestyle → Jídlo

Publikuje:

6 položek/měsíc

Jak péct chleba jako z profipece v obyčejné domácí troubě?

17.září
První možnost je hrnec. Pro kůrku a objem jako z dobré pekárny je důležitý klid a pára, a tak zvlášť pekařům začátečníkům doporučuju pečení v nádobě, která zařídí obojí, ať jsou venkovní podmínky jakékoli. Ačkoli existují i parní trouby, obvykle s párou spouští i horkovzuduch,…

Klasické koblihy s džemem i krémem

17.září
Moje oblíbené těsto si můžete podle účelu přizpůsobit, lehce povolit mlékem, pokud chcete vykrajované nabublané vdolky, nebo nechat tak, pokud chcete kulaté koblihy stejné velikosti. Vypracovat ho můžete klasicky za tepla a nechat asi hodinu a půl nakynout, nebo si ho připravit jeden až dva dny před…

CELOZRNNÝ WORKSHOP S GRAISONEM GILLEM (MASTERCLASS)

11.června
Graison Gill je pekař, který se posledních 15 let věnuje zejména pečení s celozrnnými a na kameni mletými moukami. Jeho cílem je, aby se i běžná populace dozvěděla více o rozdílech mezi jednotlivými obilninami, uměla s nimi pracovat podobně, jako s jinými surovinami a odlišit je…

Vánoční pop-up – vánočka, kafe, kvas a oplatky

18.prosince
Chcete před Vánoci sehnat kvas a potkat se? Jestli ano, tak mám takový nápad…22.12. od 10.-13.00 bude malý pop-up u mě v ateliéru na Bořivojově 60.Nejsem schopná většině z vás vánočku upéct, ale pokud byste měli chuť na kafe, něco sladkého, nařezávátko, Nordur sůl od…

Croissanty krok za krokem

21.listopadu
Croissanty z kvasu tu už mám léta, ty obyčejné drožďové tu ale chybí. Pokud si chcete zkusit francouzskou klasiku, zkuste verzi, kterou jsem připravila pro Tchibo magazín. A pokud si netroufnete sami, můžete zkusit ulovit místo na kurzu Víte, v čem se liší croissantové, přesněji…

Sloní slzy – retro dezert s vůní kávy

21.listopadu
Voní ořechy, banánem, rumem a v našem případě i kávou, jakkoli klasická verze je úplně bez ní. A pokud retro máslovým krémům neholdujete, pro což mám naprosté pochopení, mám vyzkoušenou i odlehčenější verzi už dnes tradičního dezertu sloní slza. Sloní slza je vlastně taková převlečená…

Pětizrnný chléb (po 10 letech)

21.listopadu
Po deseti letech mě díky pekařskému maratonu a poslednímu z úkolů napadlo upéct a vyfotit jeden z mých nejmilejších receptů, tedy pětizrnný chléb podle Jeffreyho Hamelmana. Recept samotný je samozřejmě pořád platný a za ta léta jsem ho upekla v různých variacích nesčetněkrát, ale opakování…

Lehoučký mléčný toustový chléb z droždí

29.dubna
Jak na nadýchaný toastový chleba, který se nedrobí, ale sám o sobě není příliš těžký kvůli máslu a vejcím? Odpovědí je kvalitní vyhnětení a popřípadě čínská nebo japonská metoda speciální jíšky, která pomůže zvláčnit a zjemnit střídku, aniž by bylo třeba přidávat kila tuku navíc.…

Ve vlastní šťávě: S chilli olejem jídlo exploduje chutěmi, aniž by bylo přehnaně pálivé, popisuje jeho výrobce Lukáš Bauer

25.dubna
Možná jste se s tím na sociálních sítích setkali – rychlým jídlům dominují čínskou kuchyní inspirované recepty na nudle a rýžové pokrmy dochucené víceméně hlavně štědrou dávkou chilli oleje. Ten si můžete připravit buď sami, nebo si ho koupíte hotový ve speciálce. S Lukášem Bauerem,…

Ve vlastní šťávě: I kapslové espresso může chutnat dobře, říká kavárník a pražič Kristián Kříž

25.dubna
Kam kráčí česká kávová kultura a jaké trendy nás čekají? S koordinátorem české pobočky SCA Kristiánem Křížem jsme na ČRo Wave probrali, jak se kávová scéna vyvíjí i proč mají kavárníci potřebu si zkoušet kávu pražit sami. Kristián Kříž se kávě věnuje už léta, nejdřív…
© 2000-2024 ANNECA s.r.o., Klíšská 977/77, 400 01 Ústí nad Labem, Tel: +420 478571021, Email: info@pravednes.cz, Twitter: @pravednes