Ha Šumavská |
Vztahuje se k |
RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Plněné řízky25.dubna » Za krásnější Vimperk 6 širších řízků, sůl, pepř, hladká mouky na obalení Nádivka: 10 dkg vepřových jater, 1 vetší vejce, 2 žemle,1 lžíce másla, plnotučné mléko na namočení žemlí, sůl, majoránka, 1 lžíce nasekané petrželky, 2 utřené stroužky česneku Žemle nakrájíme na ko… RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Velikonoční mazanec, čtyři recepty29.března » Za krásnější Vimperk 1. JEMNÝ MAZANEC (předpis po babičce) Suroviny: 35 dkg hladké mouky 35 dkg hrubé mouky špetka soli 14 dkg moučkového cukru 18 dkg másla asi 250 ml smetany nebo mléka 1 vanilkový cukr 4 dkg droždí (kvásek) 4 žloutky citrónová kůra rozinky, mandle 1 v… RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Velikonoční vajíčka24.března » Za krásnější Vimperk 25 dkg hladké mouky, 15 dkg másla, 8 dkg moučkového cukru, 2 žloutky, špetka soli, vanilkový cukr, šťáva a kůra z ½ citronu, 1 lžíce mléka, marmeláda a čokoláda na ozdobu Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme 2 hodiny v chladu odp… RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Buchta z kyselého2.března » Za krásnější Vimperk Tuhle buchtu pekla babička, maminka jí vylepšila o vlašské ořechy a kakao. Dnes vám dám recept maminky. Babička buchtu pekla, pokud mléko zkyslo a tvarohu bylo v domě dost. Jinak ne, i když jsme s bratránkem škemrali. Babička nikdy jídlo schválně ,,… RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Slané zapékané palačinky s náplní (předválečný recept)25.února » Za krásnější Vimperk Tento předválečný recept jsem našla v kuchařce v sekci Teplé předkrmy syté, tak jsem ho použila na večeři. Zeleninu na náplň můžete použít podle chuti, já měla v lednici cuketu a palačinky jsem pokryla ještě uzeným sýrem. Do receptu můžete vlastně z… RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Bramborové koláčky podle starého receptu ze Želnavy24.února » Za krásnější Vimperk Těsto na bramborové koláčky: 80 dkg vařených brambor ve slupce 24 dkg hrubé mouky 10 dkg krupice 2 vejce 1 – 2 lžičky soli Náplň: 50 dkg kysaného zelí 10 dkg škvarků sádlo 2 cibule česnek podle chuti sůl, pepř Zelí vymačkáme a posekáme. (Vodu vypije… RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Vdolečky22.února » Za krásnější Vimperk 50 dkg polohrubé mouky, 1 droždí (kvásek), 5 dkg moučkového cukru, 20 ml plnotučného mléka, 1 vejce, nastrouhaná citronová kůra, 5 dkg másla, špetka soli, tuk na smažení, povidla, tvrdý tvaroh, kysaná smetana Do mouky dáme vejce, cukr, nastrouhanou … RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Vdolky s jablky19.února » Za krásnější Vimperk 50 dkg polohrubé mouky 1 droždí (kvásek) asi 1/4 l vlažného mléka 6 lžic cukru 3 lžíce rozpuštěného másla 1 vařený rozstrouhaný brambor 1 žloutek špetka soli 3 jablka nakrájená na malé kostičky skořice, vanilkový cukr Do mouky dáme cukr, skořici, va… RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Bramborová česnečka (trochu lepší oukrop)13.února » Za krásnější Vimperk Polévka je opravdu moc dobrá, ale taky dost zasytí. brambory 1 malý celer nebo 1/2 většího česnek petrželka sádlo chléb kmín, sůl Brambory a celer nakrájíme na kostičky, dáme do vody spolu s kmínem a solí. Vaříme dokud nemáme vše měkké. Poté vývar p… RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Masopustní koblihy podle receptu z Nahořánek1.února » Za krásnější Vimperk Suroviny: 1 kg polohrubé mouky hrst hladké mouky 5 dkg rozpuštěného másla 1-2 lžíce cukru 1 vanilka (vanilkový cukr) 5 žloutků 1 celé vejce 3- 4 lžíce rumu citrónová kůra kvásek z 5 dkg droždí 1/2 l mléka Zaděláme řídší těsto, které necháme kynout. … RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Vepřové plátky v hořčici podle receptu z Horní Vltavice28.ledna » Za krásnější Vimperk Suroviny: vepřové plátky (asi 1 kg) 2 vrchovaté lžíce obyčejné hořčice 2 cibule 3 snítky rozmarýnu asi 4 stroužky česneku 2 dcl smetany nebo kysané smetany sádlo 2 lžíce hladké mouky sůl, pepř Maso naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a dám… RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Škvarkové placičky podle starého receptu z Přední Výtoně23.ledna » Za krásnější Vimperk Našla jsem několik receptů z různých oblastí. Jsou skoro stejné, jen v příhraničí se více objevují recepty ,kde se používají do těsta vařené brambory. Dnes tedy recept z kynutého těsta. Suroviny: 25 dkg polohrubé mouky 25 dkg hladké mouky 10 dkg roz… |
|