|
Related to |
Srdcovky šéfkuchařů: Jan Všetečka přechází od michelinských restaurací k topince s vnitřnostmi10.December » Forbes Honza Všetečka pobýval na stážích v nejlepších restauracích světa jako Geranium nebo Lyle's. Mezi nejoblíbenější pokrmy ale patří ty, co vařila jeho maminka. Kuchařem díky kamarádovi. Sláva Grigoryk vzpomíná na učiliště i rizoto z rodinné jídelny na Hlaváku1.April » RadioWave I nádražní kantýna může mladého kuchaře naučit lásce k českým hotovkám a namotivovat pro celoživotní práci v kuchyni. Poslechněte si rozhovor s kuchařem Slávou Grigorykem. Rozjížděl pražskou Esku a pro Ambiente vymyslel jeho chleba. O recept se s kýmkoliv podělím, říká Sláva Grigoryk16.February » CzechCrunch Jméno Sláva Grigoryk možná není v českém gastronomickém světě až tak proslavené, jeden z jeho výtvorů ale gastronomickou hvězdou je. Denním chlebem pro Slávu Grigoryka totiž není nic jiného než chleba sám. A pokud jste někdy měli ten z pražské pekár… Tradice plavecké osady, místní ryba i řemeslný chléb. Ambiente v Praze otevírá novou hospodu U Kalendů10.December » CzechCrunch Na počátku 20. století se na pražském Rašínově nábřeží nacházela plavecká osada. Na památku vorařského rodu Kalendových zde v domě číslo 58 vznikla i hospoda. Později se stala vyhlášeným místem hlavně pro trampy, za socialismu otevírala už v šest ho… Jídlo, chleba, pivo: Zastavte se U Kalendů9.December » iLuxus.cz V pražském Podskalí otevřela restaurace s pekárnou U Kalendů. Vedou ji zkušení lidé z Ambiente a propojují v ní kuchařské, pekařské a výčepní řemeslo. Hospoda U Kalendů v pražském Podskalí vznikla na počátku minulého století a pojmenována byla na pa… |
|