|
Vztahuje se k |
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?17.listopadu » Recepty.cz Je to už 35 let, co se Čechům otevřely brány světové gastronomie. Díky obrovskému kulinárnímu rozvoji a možnosti cestovat, kam se nám jen zamane, máme příležitost ochutnat jakoukoliv ze světových kuchyní. Přesto si stále hýčkáme své tradiční chutě a… Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin17.listopadu » Recepty.cz Co uvařit k večeři, aby to bylo rychlé, snadné a jen z pár surovin? Máme pro vás skvělé recepty na každý den v týdnu, se kterými zazáříte. Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali16.listopadu » Recepty.cz Jaký je recept na to nejlepší pečené vepřové maso? Máme pro vás hned tři! Zkuste pečené vepřové koleno, rolovanou krkovici nebo vepřový bůček. Sladké pečení s margotkou: Bezkonkurenční moučníky z ikonické tyčinky s kokosovo-rumovou příchutí15.listopadu » Recepty.cz Nechte se unést na vlně úžasných dezertů provoněných sladkou tyčinkou margotkou. Její exotické kokosovo-rumové aroma moučníky úžasně provoní a dodá jim nádech exotiky. Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5 výtečných náplní, na kterých si určitě pochutnáte!14.listopadu » Recepty.cz Listové těsto je oblíbené nejen pro svou jemnost, lehkost a dokonalou máslovou chuť, ale především pro své univerzální využití ve sladké i slané kuchyni. A právě naslano si dnes upečeme výborné šátečky. Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky11.listopadu » Recepty.cz Připravte na Svatého Martina tradiční jídlo z drobů. Husí, králičí nebo kachní kaldoun zvládnete s tímto receptem hravě a za pár minut. Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí10.listopadu » Recepty.cz Venkovní teploty bohužel klesají dolů, a tak až domů dorazíte zkřehlí, uvařte si rychlou večeři, která vás příjemně zahřeje na těle i na duši. Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky!7.listopadu » Recepty.cz Lokše jsou bramborové placky, které se dělají nasucho a jako příloha k pečené huse nebo kachně se zelím jsou naprosto famózní! Nejen na svatého Martina! Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!6.listopadu » Recepty.cz Připravte ty nejlepší nekynuté martinské rohlíčky s ořechovou náplní. Vyzkoušejte jednoduchý recept, bez kterého se neobejde žádná hostina. Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky3.listopadu » Recepty.cz Znáte ty uspěchané dny, kdy absolutně nestíháte, běžíte pro děti do školy a potom se od vás ještě očekává oběd nebo večeře? Máme pro vás několik jídel, která jsou levná a navíc rychlá a snadná. Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani1.listopadu » Recepty.cz Fermentace, známá také jako kvašení, je jednou z nejstarších a nejpřirozenějších metod zpracování potravin. Díky ní vznikají oblíbené produkty, jako jsou jogurty, kimči, kefír, kombucha, kysané zelí nebo třeba fermentované vločky. Jejich výhodou nen… |
|