Klára Kvitová |
Vztahuje se k |
Aktuálně v Česku chybí až 70 tisíc míst ve školkách. Sto skupin chce pomoct9.září » eMimino.cz Aktuálně v Česku chybí až 70 tisíc míst ve školkách. Sto skupin chce pomoct. Zoufalost ze skutečnosti, že ve školce není místo pro jejich dítě, zažívá ročně tisíce rodin. Nedostatek míst v předškolních vzdělávacích... Zmijovka patří k českému řezníkovi. Dnes se polovina vyváží do Afriky13.ledna » Hobby.cz Kostkovaná košile, zástěra a zmijovka – takhle vypadá typický český řezník. Je otázkou, kde se charakteristická pokrývka hlavy vzala. Podle některých teorií přišla z Řecka, podle dalších ji vymysleli pastevci ovcí. Další články k tématu: Ovar, jitrn… KVÍZ: Řezníci obnovují svůj svátek. Jak se vyznáte v jejich řemesle?16.prosince » Hobby.cz Český Den řezníků se slaví 1. prosince, aktuálně probíhá už druhý ročník. Řezníci se pokoušejí obnovit tento starodávný svátek. Vy si můžete zkusit kvíz, abyste se přesvědčili, jak blízko máte k tomuto oboru. Další články k tématu: Asociace hovězího… KVÍZ: Řezníci obnovují svůj svátek. Jak se vyznáte v jejich řemesle?1.prosince » Hobby.cz Český Den řezníků se slaví 1. prosince, aktuálně probíhá už druhý ročník. Řezníci se pokoušejí obnovit tento starodávný svátek. Vy si můžete zkusit kvíz, abyste se přesvědčili, jak blízko máte k tomuto oboru. Další články k tématu: Asociace hovězího… Wagyu, japonský poklad chovají i v Česku. Ale nesmí se jmenovat Kobe5.srpna » Hobby.cz Opravdoví znalci říkají, že kus wagyu steaku v puse vás zaplaví štěstím. Z řeznického pultu na vás doslova svítí jeho husté mramorování tukem, o to víc pak překvapí úžasně jemná chuť. Je drahé, ale specialisté tvrdí, že tento zážitek by si alespoň j… Tajemství zrání křehkého steaku: teplota, vlhkost a proudění vzduchu9.února » Agris Suché zrání neboli staření steakových partií, během něhož maso několik týdnů odpočívá ve speciálních podmínkách, je pro chuť klíčové. Stařené maso je křehčí, měkčí a má intenzivní chuť. Zrání vyžaduje pečlivost a především trpělivost. Výsledek stojí… Tajemství zrání křehkého steaku: teplota, vlhkost a proudění vzduchu1.února » Hobby.cz Suché zrání neboli staření steakových partií, během něhož maso několik týdnů odpočívá ve speciálních podmínkách, je pro chuť klíčové. Stařené maso je křehčí, měkčí a má intenzivní chuť. Zrání vyžaduje pečlivost a především trpělivost. Výsledek stojí… Správný párek by měl mít 30 % tučného masa, říká řezník Kšána11.ledna » Hobby.cz František Kšána mladší se stal prototypem úspěšného řezníka, který propaguje chovy tradičních českých plemen a dokáže je upravovat tak, aby výrobky z nich splňovaly nároky i těch nejnáročnějších milovníků masa. Mimo jiné vymyslel i technologii a rec… Z hovězí čtvrtě získáte spoustu masa na steaky, dušení i pečení2.ledna » Hobby.cz Hovězí maso skýtá mnoho množství využití. Některé partie se hodí na steaky, jiné jsou vhodnější na dušení nebo pečení. Byli jsme se podívat v Amase v Jenči, kde nám mistr bourač Petr Sapara před očima rozporcoval celou hovězí zadní čtvrť. Další člán… |
|