Evi Milá |
Vztahuje se k |
Ruku v ruce s tradicemi aneb posvícení a hody13.října » Jíme Jinak "To je zlaté posvícení, to je zlatá neděle. Máme maso a zas maso, k tomu kousek pečeně." Tak je to v říkance, kterou známe z dětství. Škoda, že už se tyhle tradice tolik nedrží. Pak bychom věděli, že na oslavu sklizně a úrody sice lidé několik dní h… Nakládaný patizon à la kvašáky13.září » Jíme Jinak Patizonové kvašáky jsou snadné na výrobu a je to skvělý způsob, jak zužitkovat nadúrodu nebo jak zpracovat tužší kousky. Patizon sám o sobě nemá výraznou chuť, ale kvašený chutná podobně jako kvašené okurky. Skvělá zásoba laktobacilů na zimu. Seitan Kung Pao31.srpna » Jíme Jinak Naprostá klasika asijské kuchyně ve zdravější podobě bez masa. Při jeho přípravě využijeme typických letních plodů a zeleniny - vychutnejme si papriky a cukety teď, kdy je jejich období. Intenzivní víkendový kurz vaření s Paní Dýní – září 202219.srpna » Jíme Jinak Zveme vás na intenzivní kurz vaření vyvážené stravy na základě principů Jíme Jinak, kde vám Lenka Rojíková (Paní Dýně) předá svoje znalosti a kuchařské zkušenosti ze svojí dvacetileté praxe. A pro Klubáky opět se slevou! Bezinková marmeláda bez cukru30.července » Jíme Jinak Bezinková marmeláda je výborná. Má nádhernou barvu a skvěle se hodí do dezertů, na lívance i na chleba. Je to přírodní lék při nachlazení, průjmu a dalších potížích. Její velkou předností je, že je rychle hotová. A bezinky jsou všude kolem zdarma. Středomořské pyramidy29.července » Jíme Jinak Jednoduché, rychle hotové a efektní jídlo vhodné pro horké letní dny. Netradiční dobrota, která potěší nejen rodinu, ale jistě s ní uděláte dojem i na vaše hosty. Tortilla s černými fazolemi a rýží28.července » Jíme Jinak Tortilla nebo buritto jsou naše oblíbené rychlé večeře. Za pár minut je na stole slavnostní mňamka, kterou nepohrdnou ani ti, kdo o zdravou stravu jinak nestojí. Pupalka dvouletá – skvělá v kuchyni i v lékárničce24.července » Jíme Jinak Královna noci, pupalka, se dá využít i přes den. Je to léčivka, krásně voní a její květy, kořen i listy se dají využívat v kuchyni. Pupalkový olej je hotovým zázrakem pro ženské potíže, kožní onemocnění a mnoho dalších problémů jako je třeba hyperak… 16 nejlepších zdravých receptů s jahodami26.června » Jíme Jinak Využijte sezónu jahod a udělejte si výborný zdravý dezert bez cukru, mléka, bílé mouky a vajec, který uspokojí vaši chuť na sladké, ale neohrozí štíhlou linii. Vyberte si některou z těch 16 výborných dobrot a pusťte se do toho :-) Salát s limetkovou zálivkou a vlčím mákem25.května » Jíme Jinak Vlčímu máku se u nás na zahradě daří lépe než všem původně plánovaným květinám a zelenině. A protože jeho lístky jsou krásně barevné a jedlé, přidáváme je všude tam, kde jim neublíží teplo a kde budou krásně vypadat. Jejich chuť je tak jemná, že je … Smoothie žabinec, jitrocel a řebříček3.května » Jíme Jinak Čerstvé divoké byliny jsou bohaté na vitamíny, enzymy, minerály a mnoho dalších látek, které naše tělo potřebuje. Pokud vám nechutná žabinec v salátu, vyzkoušejte tento divoký koktejl. Na jaře je to perfektní detoxikační nápoj, v létě skvělé osvěžen… Díky salátům o 11 let mladší mozek2.května » Jíme Jinak Počet lidí v Česku trpících demencí pořád roste. Do roku 2050 by to mohlo být až 380 tisíc lidí. Prevencí může být listová zelenina. Studie potvrzují, že denní porce listové zeleniny zlepšuje paměť, omlazuje mozek a chrání proti demenci. Poradíme vá… |
|