15
nových článků - klikněte pro zobrazení

Adam Obr

Vztahuje se k

Vesmír 2024/6

26.července » Vivarista.sk
ÚVODNÍK Éčka a predátoři Ondřej Vrtiška Jak ukazuje řada článků v hlavním tématu tohoto čísla, kolem přídatných látek (éček) v potravinách panuje řada mýtů a iracionálních obav. To... ROZHOVOR Genová terapie ALS: jsme na začátku naděje Lenka Vrtiško…

Kde se vzala éčka

7.června » Vesmír
Mohlo by se zdát, že přídatné látky jsou výdobytkem moderní doby, ale není tomu tak. Do potravin se přidávají už od pradávna a důvody jsou stále stejné: uchovat jídlo déle, ochránit je před zkažením. Naši prapředkové potravu nejspíš nejprve ukládali…

(Ne)umělá sladidla

7.června » Vesmír
Když loni v létě zařadilo WHO aspartam na seznam látek, které mají potenciál způsobovat rakovinu, dosáhla diskuse o škodlivosti nekalorických sladidel nové úrovně. Jsou tedy nebezpečná, nebo mohou být i prospěšná?

Škodí, nebo neškodí?

7.června » Vesmír
Sladkou chuť, snazší skladování i delší trvanlivost limonád často obstarávají éčka. Jejich množství se pečlivě sleduje, a i když většina aditiv příliš neškodí, limonádami bychom žízeň zahánět neměli.

Čím více éček, tím méně důvěry

7.června » Vesmír
Na zdravotní nezávadnost potravinářských aditiv jsou kladeny přísné nároky. Postoj zákazníků k nim je však téměř stejně negativní jako k prokazatelně toxickým kontaminantům.

Máte svaly?

9.ledna » Vesmír
Svaly rostou, protože při cvičení vznikají mikroskopická poškození, která pak organismus musí opravit. Jistě. Je to ale celý příběh? Co je vlastně molekulární podstatou svalové obnovy?

Tato informační stránka o Adam Obr zobrazuje poslední internetové články, ve kterých se výraz "Adam Obr" vyskytuje. Výsledný seznam není redigován.
© 2000-2024 ANNECA s.r.o., Klíšská 977/77, 400 01 Ústí nad Labem, Email: info@pravednes.cz, Twitter: @pravednes