Eva Rýznerová |
Vztahuje se k |
Nakládáme zelí přímo na trhu7.listopadu » Slow Food Prague Kysané zelí nesmělo za časů našich babiček chybět v žádné domácnosti. Je to výborný zdroj vitaminu C a také nepostradatelná součást oblíbeného knedla, vepřa, zela. Kysaného zelí totiž muselo být na zimu naloženo opravdu hodně, naše prababičky dobře … Až do posledního knedlíku!4.listopadu » Slow Food Prague Jak se dostane švestka do knedlíku? To předvedli přímo na spořilovském trhu kuchaři Jiří s Evou ze Staré gardy, Senior klubu Asociace kuchařů a cukrářů ČR. Čerstvě uvařené knedlíky jsme sypali mákem a polévali máslem, návštěvníci si chodili přidat a… Co se švestkou, aby vlezla do knedlíku?29.října » Slow Food Prague Ochutnejte tradiční české jídlo a přijďte v sobotu 2. listopadu na spořilovský farmářský trh! Ve stánku Slow Food Prague budeme vařit domácí ovocné knedlíky. Lekce Co se švestkou, aby vlezla do knedlíku? se ujmou kuchaři ze Staré Gardy, Senior klubu… Začala největší událost Slow Food na světě27.září » Slow Food Prague Ve čtvrtek 26. září začal v Turíně jedinečný festival Terra Madre Salone del Gusto! Tématem letošního roku je We are nature neboli My jsme příroda, oslavující naše hluboké spojení s přírodním světem. Do celosvětové oslavy se zapojí 3 000 aktivistů z… Bojujeme za to, aby si lidé více vážili potravin a neplýtvali19.září » Slow Food Prague Potravinová banka Praha a Středočeský kraj, Slow Food Grottaglie Vigne e Ceramiche a Slow Food Prague spolupracovali na mezinárodním projektu Let’s not waste food! Členové celosvětové rodiny Slow Food společně s Potravinovou bankou Praha a Středočes… Svačinková sámoška17.září » Slow Food Prague Srdečně zveme školní mládež a rodiče do našeho stánku na fotbalovém hřišti v Písnici. Společně vytvoříme čerstvé a barevné svačinky. Že by právě ta tvoje byla nejbarevnější? Přijď nám to ukázat v sobotu 5. 10.! Více informací v přiložené pozvánce. A… Přijďte se svými ratolestmi zasadit vlastní rostlinku2.září » Slow Food Prague Jak děti přimět, aby jim chutnalo dobré, poctivé a čisté jídlo? Seznámit je se životním cyklem rostlin a inspirovat je k pěstování vlastní zeleniny. Naučí se mít zeleninu rády, budou vědět, odkud pochází a jaké úsilí je nutné vydat k jejímu vypěstov… Jak se dělá poctivý chlebíček? My to už víme!9.srpna » Slow Food Prague Ve Svatováclavské cukrárně vyrobí a prodají až 700 chlebíčků denně! Václavská pasáž v centru Prahy přivítala zájemce o tradiční české pohoštění. Zkušené ruce Aničky nám ukázaly, jak udělat hermelínový a krabí chlebíček, jak správně načechrat plátek … Terra Madre v Turíně se blíží2.srpna » Slow Food Prague Nenechte si ujít největší událost Slow Food mezinárodního rozsahu. Jednou za dva roky se v Turíně sejdou delegáti z celého světa z řad politiků, farmářů, producentů jídla, restauratérů, podnikatelů v gastronomii a milovníků dobrého jídla a pití, aby… Další slow procházka po Praze 429.května » Slow Food Prague Thomayerova nemocnice zažila řadu turbulencí. Péči tu nacházeli mnozí hendikepovaní. Historii areálu, život Josefa Thomayera a zajímavosti okolí Krčského potoka nám na společné vycházce přiblíží stálá průvodkyně Jaroslava Náprstková. Dozvíme se … Sázíme semínka poznání do duše13.května » Slow Food Prague Co dá práce vypěstovat nový lístek na malé sazenici salátu? Přijďte se svými ratolestmi zasadit vlastní rostlinku. O permakultuře v zemědělství pohovoří Tomáš Franěk z farmy JAGAVA. Dítka se seznámí s životním cyklem rostlin, naučí se mít ráda zelen… Pojďte na výlet s MČ Praha 413.května » Slow Food Prague Pojďte s MČ Praha 4 na výlet do Břevnovského klášterního pivovaru. Akce je určená obyvatelům Prahy 4. Registrace na: Anna.Chvalova@praha4.cz Sraz 21. 5. v 16.45 před vchodem. |
|