|
Vztahuje se k |
Chutná i vypadá jako špenát a v létě ho hravě nahradí. Jak pěstovat čtyřboč?6.května » Prima-Living.cz Novozélandský špenát, česky čtyřboč, je velice zajímavá, u nás méně známá listová zelenina. Čtyřboč je v horkém létě, kdy klasický špenát vybíhá do květu, jeho excelentní náhradou. Pochází z Nového Zélandu a dalších oblastí Austrálie a Oceánie, ale … Jak snadno vypěstovat mrkev, ředkvičky a černý kořen: Začněte s výsevem v březnu26.března » Prima-Living.cz Chcete se letos na zahradě pustit do pěstování vlastní zeleniny? Už březnu podle počasí můžete začít s přímým výsevem semínek na záhony. Ideální jsou ředkvičky, mrkev i černý kořen hadí mord španělský. A my vám prozradíme, jak tuhle otužilou zelenin… Jak připravit jarní špenát z kopřiv. Skvělý je i s medvědím česnekem a pampeliškou25.března » Prima-Living.cz Připravit klasický špenát umí snad každý. Není to nic složitého, a tak nic nebrání tomu připravit ho na jaře trochu jinak – z kopřiv. V mladých kopřivách je velká léčivá síla a spousta vitaminů. Vyzkoušet můžeme i kombinaci kopřivy s klasickým listo… Dejte šanci čínskému zelí. S pěstováním asijské zeleniny pak choi začněte hned teď18.července » Prima-Living.cz Čínské zelí neboli pak choi se už dlouho pokouší proniknout do našich zahrad a zahrádek. Zatím se mu to nepovedlo v takové míře, jako známějšímu zelí pekingskému, s kterým si ho lidé často pletou. Víte, jaký je mezi nimi rozdíl? Zkuste dát téhle ryc… Po ledových mužích je správný čas na přímý výsev okurek, cuket a dýní na záhon17.května » Prima-Living.cz V druhé polovině května je venku na zahradě nejvíc práce. Po ledových mužích snad už nebezpečí posledních jarních mrazů definitivně pominulo, a tak podle aktuálního počasí můžete na venkovní záhony vysévat i choulostivé teplomilné zeleniny. Poradíme… Po ledových mužích je správný čas na přímý výsev okurek, cuket a dýní na záhon14.května » Prima-Living.cz V druhé polovině května je venku na zahradě nejvíc práce. Po ledových mužích snad už nebezpečí posledních jarních mrazů definitivně pominulo, a tak podle aktuálního počasí můžete na venkovní záhony vysévat i choulostivé teplomilné zeleniny. Poradíme… Pěstujte mangold! Dekorativní barevná zelenina se vám odmění báječnou chutí a prospěje zdraví5.září » Prima-Living.cz Mangold u nás bohužel nepatří mezi běžné druhy zeleniny, a přitom výborně chutná, prospívá zdraví, barevně zdobí zeleninové záhonky a snadno se pěstuje. Vybrat si můžeme buď mangold listový s hladkými i zkadeřenými listy, nebo řapíkatý s mohutnými ř… Dejte šanci čínskému zelí. S pěstováním asijské zeleniny pak choi můžete začít právě teď20.července » Prima-Living.cz Čínské zelí neboli pak choi se už dlouho pokouší proniknout do našich zahrádek. Zatím se mu to nepovedlo v takové míře, jako známějšímu zelí pekingskému, s kterým si ho lidé často pletou. Víte, jaký je mezi nimi rozdíl? Zkuste dát téhle rychle rosto… Dýně na všechny způsoby18.listopadu » Dům a byt Co se vám vybaví, když se řekne dýně? Možná ohnivé barvy, slunce, podzimní večer, čas hojnosti a vůně pečené zeleniny z trouby či pece. A věrnou společnicí pro tyto dny i celou zimu může být právě dýně. Vypěstujte si vlastní růžičkovou kapustu. Kdo jednou ochutná domácí, už si ji nikdy nekoupí21.května » Lidovky.cz Růžičková kapusta je značně zimovzdorná, dokonce potřebuje mírný mráz k nejlepší chuti růžiček, sklízí se postupně odspodu. Nejlépe chutná čerstvě sklizená, takže kdo zná pouze kupované kuličky růžičkových kapust, ten neví, jak dobrá doopravdy může … Proč mít na zahradě špenát? Snadno se pěstuje, vyživuje půdu a dá se sklízet i v zimě19.května » Lidovky.cz O tolika rostlinách v ekozahradě se píše, že se z nic dá udělat „špenát“, až je div, že nás vůbec napadne vysévat opravdový špenát. Jenže opravdový špenát je krásná a chutná rostlina, která se (s výjimkou nejteplejší části roku) velmi snadno pěstuje. Vypěstujte si vlastní sladkou mrkev. Poradíme, co je nejdůležitější udělat16.května » Lidovky.cz Nejuniverzálnější svým využitím je z kořenových zelenin mrkev. Vybíráme osivo dle ranosti, doby vegetace a doby výsevu, dle různých typů tvaru kořene, dle barev. Novinkou jsou fialové, bílé a červené mrkve. Původní mrkev byla žlutá, ta se dnes použí… |
|