Zuzana Terešová |
Vztahuje se k |
Hruškovo-jablečný kompot8.března » iKondice Připravte si jako zdravý dezert hruškovo-jablečný kompot zahuštěný kuzu škrobem. Kuzu je prášek z drceného sušeného kořene vinné révy, která roste především v jižním Japonsku a Číně. Podle tradiční čínské medicíny posiluje nervový systém a detoxikuj… Hrachová kaše s celerovou ‚slaninou‘, rýže s kroupami, wok mrkev8.března » iKondice Dnes si pro Vás připravila výživová terapeutka Zuzka Terešová recept na hrachovou kaši s celerovou ‚slaninou‘. Servírujte s lisovaným salátem z /3 daikonu, štávy z ½ citronu, 1 lžičky soli a černého sezamu. Daikon oloupejte a nakrájejte na kolečka. … Dýňové rizoto s tymiánem a smaženým tempehem, glazovaná červená řepa8.března » iKondice Dnes si pro vás připravila výživová terapeutka Zuzka Terešová recept na vegetariánské krémové rizoto. Místo tempehu můžete použít marinované tofu, seitan nebo plátek bílé ryby. Krémová polévka s velkými bílými fazolemi29.února » iKondice Krémová polévka s bílými fazolemi se výborně hodí jako předkrm či večeře v zimním období. Chcete-li polévku sytější – například k večeři, přidejte naměkko uvařené vajíčko nebo na kostky nakrájenou a v troubě upečenou dýni hokkaidó. Miso polévka s daikonem, brokolicí a zázvorem29.února » iKondice Polévka má čisticí efekt. Je vhodná především na jaře nebo po nějaké větší oslavě. Nemáte-li potřebu se ‚čistit‘, daikon v ní nahraďte mrkví. Kaše z jáhel politá omáčkou s kuzu, sladem a rozinkami29.února » iKondice Vzhledem k vysokému obsahu prospěšných látek jáhly patřily k oblíbeným potravinám našich předků. Poslední dobou opět získávají na popularitě. Jáhly jsou především bohatým zdrojem minerálních látek. Najdeme v nich hořčík, draslík, křemík, fosfor, žel… |
|