|
Vztahuje se k |
Kasundi reliš11:35 » Apetitonline.cz Za neznámým názvem ‚kasundi reliš‘ se skrývá neuvěřitelně chutná kořeněná pasta z rajčat, kterou využijete na mnoho způsobů. Kynutý knedlík s borůvkami16.září » Apetitonline.cz Borůvkové knedlíky z horkovzdušné fritézy? Proč ne! Na přípravu tohoto kynutého knedlíku potřebujete mít fritézu s funkcí páry, kterou využijete také na vaření zeleniny. Dýně na víně14.září » Apetitonline.cz Zeleninové jídlo je plné vitaminů a vlákniny, ovšem chudé na bílkoviny. Proto jsme do misky přidali cizrnu. Jestli máte pocit, že čistě zeleninové jídlo je mdlé, ještě jste nevyzkoušeli naši dýni na víně. O dochucení se postará nejen víno, ale také… Salát z baby špenátu13.září » Apetitonline.cz Nachystat sytou a přitom zdravou večeři není nic náročného. Stačí čerstvé lupení (v našem případě špenát), oříšky, nějakou obilninu (my použili quiou) a vše spojit jednoduchou medovou zálivkou. Jako sytící prvek jsme zvolili vejce. A křupavá slanina… Kvašené červené zelí13.září » Apetitonline.cz Domácí kvašené zelí je poklad k nezaplacení. Plný vitamínů, probiotik a hlavně ta chuť! Udělejte si hned několik sklenic a už teď si naplánujte, co vše z kysaného zelí připravíte – zelňačku, segedín, zelí k pečené huse nebo ho budete jen tak chroupa… Bramborový chléb6.září » Apetitonline.cz Ani ty poslední dvě lžíce nesnědené bramborové kaše si nezaslouží skončit v koši. Přidejte je třeba do jednoduchého chlebového těsta. Díky kaši bude chléb krásně vláčný. Chlebové koření si můžete namíchat i sami: kromě kmínu přidejte do chleba špetk… Gulášovka z kotrče4.září » Apetitonline.cz Když máte chuť na českou klasiku, ale zrovna začala houbařská sezóna... Na gulášovku použijte jen mladé kotrče a před úpravou ho pořádně očistěte. Pak už jen stačí držet se osvědčeného postupu na gulášovou polévku a za pár minut máte syté jídlo na s… Krevety v bublinkách4.září » Apetitonline.cz „Ke krevetám bych ideálně podávala jemné a delikátní růžové víno stylu Provence. V Česku se vína velmi lehké barvy objevují pod označením blanc de noir nebo claret.“ Doporučuje národní sommeliérka ČR Klára Kollárová. Mac & cheese do ruky2.září » Apetitonline.cz Mac & cheese do ruky je ideální jedoporcovka na piknik nebo svačinu do školy. Můžete si bábovičky nachystat také na druhý den do práce. Klasika anglické kuchyně z muffinové formy a hotová během chvilky. Pizza muffiny2.září » Apetitonline.cz Využijte formu na muffiny i jinak, než na sladké dortíčky. Vložte do jednotlivých jamek kousky hotového těsta na pizzu, přidejte oblíbenou náplň a rázem máte rychlou večeři, svačinu na cesty nebo školákům do krabičky. Mražené ovocné placky1.září » Apetitonline.cz Letní čokoládové mlsání, které je zdravé, osvěžující a hotové raz dva. Nelekněte se, že je jogurtová směs přeslazená – mráz sladkost stahuje. Výsledná chuť bude tak akorát. Rybízovo-mučenkové coulis31.srpna » Apetitonline.cz Hustá omáčka či pyré coulis [čti: ‚kuli‘] podtrhne řadu dezertů. Tahle rybízová bude skvělá k vanilkové zmrzlině, ale určitě i klasickému cheesecaku. |
|