|
Vztahuje se k |
Vánoční cukroví: Pařížské rohlíčky podle Josefa Maršálka11.listopadu » Agris Pařížské rohlíčky patří mezi nejoblíbenější druhy vánočního cukroví. Vyžadují sice trochu trpělivosti, ale výsledek stojí za to. Rohlíčky jsou křehké, plněné nadýchaným pařížským krémem a zalité čokoládou. Cukrář Maršálek podlehl kouzlu zeleného čaje, je fajn i do rýžových knedlíčků10.listopadu » Hobby.cz Čaj jako jeden z nejstarších nápojů světa provází miliony lidí každý den, přesto jeho skutečné kouzlo zůstává mnohým skryto. Objevte svět podmanivých chutí, vůní a příběhů od indického Ásámu po čajové plantáže Číny, které každý doušek vypráví. Zelen… Vánoční cukroví od celebrit: Maršálek, Pohlreich i Nývltová mají ceny, ze kterých se vám protočí panenky9.listopadu » KupiMagazín.cz Známá cukrářská jména mají v půlce října plno a ceny se rozjíždějí od tisícovky po víc než dva tisíce za kilo. Zmapovali jsme nabídky, dostupnost a jednotkové ceny, aby bylo jasno, kde a za kolik sehnat krabičku pod stromeček. Guinness dává gól: Kniha rekordů poprvé vychází ve fotbalové edici9.listopadu » Abicko.cz Poprvé v historii vychází Guinnessova kniha světových rekordů zaměřená čistě na fotbal. Objevte 100 nejlepších rekordů - od gólů Lionela Messiho na Mistrovství světa až po neuvěřitelné freestylové kousky a nejšílenější kuriozity, které tento sport n… Slyší hmyz volání rostlin? Nový objev odhalil skrytou komunikaci9.listopadu » Abicko.cz Vědcům se poprvé podařilo prokázat, že můry aktivně „odposlouchávají“ rostliny. Díky ultrazvukovým signálům, které vydávají stresované listy, bezpečně poznají, kam nemají klást svá vajíčka. Je to přelomový objev. Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky9.listopadu » Recepty.cz Josef Maršálek na své babičky vzpomíná s obrovskou láskou a vděčností. Právě ony v něm probudily vášeň pro pečení, která ho dovedla až mezi nejlepší cukráře. Zejména babička Boženka zanechala v jeho srdci i kuchyni nesmazatelnou stopu.Upečte si podl… Nejšílenější domácí mazlíčci českých celebrit. Že má Vémola tygra, ví každý, ale co má doma Maršálek, to nepochopíte8.listopadu » VIPshow Česko miluje zvířata. A celebrity dvojnásob. U některých jde o běžné chlupaté kamarády, u jiných o zvěřinec, na který by nestačil ani větší dvorek. Když se řekne „slavní a jejich mazlíčci“, většině se vybaví zápasník Karlos Vémola a jeho velké kočky… Vysoký zájem a obrovská cena. Slavní cukráři hlásí rekordní poptávku7.listopadu » PrahaIN.cz Už začátkem října odstartovali někteří čeští pekaři a cukráři prodej vánočního cukroví. Mezi nimi i slavná jména jako Maršálek, Skála, Pohlreich nebo Nývltová. Ceny zůstaly meziročně zhruba stejné a začínají asi na tisícikoruně za kilogram. Začátkem… Svatomartinské rohlíčky podle Josefa Maršálka: Rychlé těsto bez dlouhého kynutí zvládnou i začátečníci6.listopadu » Apetitonline.cz Každé jen trochu slavnostnější menu má jasnou štábní kulturu: polévka, hlavní chod a sladká tečka. A jestli něco neodmyslitelně patří k menu svatomartinskému, jsou to rohlíčky. A my je už nepečeme podle jiného receptu než toho od našeho oblíbeného c… Svatomartinské rohlíčky podle Maršálka, nebo Míši Landové? 6 receptů, které (nejen) letos válcují internet4.listopadu » Apetitonline.cz Zdá se, že se s nimi roztrhl pytel. Pečou je cukráři i foodblogeři, a co je horší – každý tvrdí, že právě jeho recept je ten nejlepší. Takže pak stojíte u kuchyňské linky s mobilem v ruce a říkáte si: podle koho je upéct? Dilema vám tentokrát nevyře… Proč se svatomartinské rohlíčky pečou v podobě podkovy? Připravte je podle Rettigové31.října » Apetitonline.cz Listopad v Česku voní po pečené huse, mladém víně a samozřejmě po svatomartinských rohlíčcích. Toto sladké pečivo, typicky tvarované do podkovy, je neodmyslitelnou součástí podzimních svátků. Někdy jsou rohlíčky nadýchané a kynuté, jindy se rozplýva… Neobyčejné cukroví na Vánoce? Ochutnat můžete i Pohlreichovo, z cen na vás ale půjdou mdloby30.října » Dotyk.cz Doba vánočních svátků je co nevidět tady a s ní samozřejmě i myšlenka, jak to letos bude s vánočním cukrovím. V uspěchané době se stále více lidí uchyluje k objednávání cukroví od profíků. V takovém případě se ale musí připravit na to, že si za něj … |
|