Kateřina Bičíková |
Vztahuje se k |
Vejce z pomlázky: Tři recepty, které se hodí nejen po Velikonocích, a zužitkujete tak přebytky vajec2.dubna » Proženy.cz Ať už vám zbyla vajíčka po pomlázce nebo máte doma obzvláště úspěšné koledníky, přebytek vařených vajec nemusí být na škodu. Připravíte z nich totiž rychlé, zdravé a hlavně chutné pohoštění! Od snídaně až po večeře. Na tohle jste čekali! Tajný trik na šťavnaté smažené kuře, který zvládnete i u sebe doma12.února » Proženy.cz Milujete smažené kuře známé z fastfoodu, ale doma se vám zatím nikdy tak dobré nepovedlo? Zkuste náš trik a uvidíte, že na tom není nic těžkého! Užijte si Halloween se strašidly, upečte si strašidelné muffiny29.října » Proženy.cz Americký neamerický, i české děti zbožňují Halloween. Pusťte se s nimi do strašidelného pečení, a oslaďte si tak jinak lehce ponurý podzim. Nejlepší srbský ajvar? Lilek nechte zapařit, papriku trochu připálit19.srpna » Proženy.cz Ajvar, to je koncentrovaná chuť pečených paprik, lilků a česneku v jedné skleničce. A právě teď je ta nejlepší doba na jeho přípravu! 18 nejlepších cuketových receptů nasladko i naslano25.července » Proženy.cz Každý správný zahrádkář (nebo milovník akcí v supermarketu) je v létě schopen propašovat cuketu v podstatě do jakéhokoli jídla. Jestli vám tato zručnost zatím chybí, inspirujte se naším výběrem těch nejlepších cuketových receptů. Všechny jsme pro vá… 18 nejlepších cuketových receptů nasladko i naslano29.června » Proženy.cz Každý správný zahrádkář (nebo milovník akcí v supermarketu) je v létě schopen propašovat cuketu v podstatě do jakéhokoli jídla. Jestli vám tato zručnost zatím chybí, inspirujte se naším výběrem těch nejlepších cuketových receptů. Všechny jsme pro vá… Milujete šeřík? Připravte si z něj voňavý domácí sirup10.května » Proženy.cz Využijte právě probíhající sezony šeříku a zkoncentrujte si jeho omamnou vůni do jedné skleničky! Domácí šeříkový sirup krásně voní, obarvit ho můžete naprosto přírodně a skvělý je nejen do čaje či limonád, ale i na pokapání piškotových koláčů. A ja… Přírodní barvení velikonočních vajec. Jde to i bez chemie!7.dubna » Proženy.cz Když už tradice, tak se vším všudy! Zkuste letos velikonoční vajíčka obarvit tak, jak se to dělalo dříve: pomocí toho, co máte ve spíži. Vyzkoušeli jsme, které přírodní barvy fungují nejlépe a které naopak vyžadují více trpělivosti (případně téměř b… Škaredé jídlo na Škaredou středu: Bramborákový trhanec se sýrem a slaninou5.dubna » Proženy.cz Je Škaredá středa, tedy den, kdy Jidáš zradil Ježíše. Neměli byste se škaredit, aby vám to nezůstalo, a co se týče stravování, dělala se nevzhledná jídla. Nejčastěji to byly potrhané a jinak nepovedené placky, takže u nás to byl skvělý důvod pro pří… Dokonalá rajská omáčka s malým podvodem. Je ale tak dobrá, že jí to i odpustíte21.února » Proženy.cz V zimě si na „rajdu“ z čerstvých rajčat raději nechte zajít chuť, čekala by vás jen nevýrazná řídká omáčka bez chuti a vůně. Když si ale připravíte poctivý základ z másla, cibulky a vývaru, parádní rajskou omáčku uvaříte s přehledem i z obyčejného p… Prezidentská bábovka a rumovou polevou, ořechy a čokoládou25.ledna » Proženy.cz Když mi kamarádka vyzradila recept na tuhle na jazyku se rozplývající smetanovou bábovku, málem mě omylo: pět vajec, celé máslo, šlehačka, čokoláda... Ale musela jsem uznat, že to je jedna z nejlepších bábovek, jakou jsem kdy jedla. Upečte si prezid… Fígle, jak udělat kapra tak, aby byl trojobal křupavý a maso uvnitř šťavnaté22.prosince » Proženy.cz Brala by vaše rodina Vánoce bez smaženého kapra jako absolutní rouhání? Pak klidně zůstaňte u klasiky v trojobalu – stačí jen dodržet pár jednoduchých kroků a večer si pochutnáte na báječně šťavnaté rybě. |
Květa Fialová
- Česká herečka
|