15
new stories - click to show

Jana Chmelíková

Related to

I pro začátečníky: Jednoduchá křenová omáčka s uzeným masem

5:13 » Proženy.cz
Slanou pikantní chuť dobrého uzeného dobře doplňuje křen, to ví asi každý. Právě proto se k uzenému často dělá jednoduchá křenová omáčka. Její přípravu zvládne i začátečník a úspěch je zaručen.

Cukroví pro lenochy: upečte 10 druhů z pouhých 3 těst! Kolik jich upečete vy?

3.December » Proženy.cz
Co si budeme povídat, i v dnešní době se leckdo rád pochlubí, kolik druhů cukroví letos napekl. A čím víc, tím líp, samozřejmě. Pokud byste svůj repertoár rádi rozšířili, ale nemáte čas zadělávat spoustu různých těst, poradíme vám, jak na to!

Hovězí stroganoff se šťouchanými bramborami. Rychlé a vydatné jídlo

3.December » Proženy.cz
Název pokrmu hovězí stroganoff většina lidí už někdy slyšela, ale ne každý ví, o co jde, a jaké skvělé jídlo si nechal ujít, pokud ho ještě nejedl. Chcete-li si dopřát dobré hovězí, tak je na to stroganoff jako stvořený.

Kuře z jednoho pekáčku: Připravte si kousky na smetaně se zeleninou a přikryjte je čepicí

2.December » Proženy.cz
Kousky kuřecího masa v hedvábně jemné omáčce, kořenová zelenina, kapustičky, žampiony... Taky se vám sbíhají sliny? Zapečte tuhle směs pod jednoduchým bylinkovým těstem a skvělá večeře je na světě!

Smažené cibulové kroužky jako originální pohoštění pro návštěvy

1.December » Proženy.cz
Kdo by odolal smaženým cibulovým kroužkům! Kromě oblíbené verze s pivním těstíčkem je skvělá i indická varianta – cibulové bhaji plné voňavého koření: koriandru, římského kmínu a hořčice. Vyzkoušejte tuhle super jednoduchou rychlovku!

Hrníčkové vanilkové rohlíčky: i bez váhy dosáhnete báječného křehkého cukroví

1.December » Proženy.cz
Vedle lineckého a vosích úlů jsou linecké rohlíčky jedním z nejoblíbenějších druhů vánočního cukroví na českých stolech. Někdo je dělá z másla, někdo ze sádla, někdo je dělá velké, někdo malé jako mince. Já je dělám bez vážení a se špetkou kakaa k...

Poctivá česká příloha: Šťouchané brambory s pečeným česnekem

30.November » Proženy.cz
Brambory neodmyslitelně patří do našeho jídelníčku už hezky dlouho. Dříve bývalo bramborové celé hlavní jídlo, dnes už se častěji používají jen jako příloha. Zpestřete si klasické šťouchané brambory pečeným česnekem, nebudete litovat!

Jednoduchý nepečený cheesecake s oříškovou příchutí a likérem

27.November » Proženy.cz
Krása se skrývá v jednoduchosti a takový je dnešní recept na nepečený cheesecake s irským oříškovým likérem. Dejte troubě odpočinout od prvních druhů cukroví a tentokrát do „pečení“ zapojte lednici!

Celer ve své nejchutnější podobě. Zkuste ho zapečený jako brambory

26.November » Proženy.cz
Různým způsobem gratinované brambory zná asi každý a jen málokdo je nemá rád. Pokud patříte mezi jejich fanoušky, zkuste k nim přidat trochu celeru, nebo je celerem zcela nahraďte! Poradíme vám, jak na to.

Dort pro milovníky opravdu sladkých zákusků: upečte si koláč se salkem a arašídovým máslem

24.November » Proženy.cz
Někdo to rád sladké, někdo to rád sladké hodně. Pokud k receptům trochu cukru spíš přidáváte, než abyste ubírali, na tomhle koláči si dokonale smlsnete. Spojte křupavé čokoládové těsto s jemným krémem z kondenzovaného mléka, smetany a arašídového ...

Ještě jste nepropadli kouzlu slaných koláčů? Pak zkuste tento se slaninou, dýní a špenátem!

13.November » Proženy.cz
Slané koláče si nás získaly pro svoji víceúčelovost. Snadno si je zabalíte na cestu, lehce ohřejete v troubě i mikrovlnce a jsou i skvělé jídlo do ruky na party nebo rodinné oslavy. Připravte si jeden podzimní kousek – se slaninou a dýní.

Domácí salko jen ze 3 ingrediencí. Užijete ho nejen při pečení či vaření!

10.November » Proženy.cz
Nevím jak vaše, ale moje dětství a ani současné pečení (nejen vánočního cukroví nebo vaječňáku) by bez slazeného kondenzovaného mléka prostě nebylo to pravé. Podívejte se, jak si ho vyrobit doma. Jednoduše a jen ze 3 ingrediencí.

Tato informační stránka o Jana Chmelíková zobrazuje poslední internetové články, ve kterých se výraz "Jana Chmelíková" vyskytuje. Výsledný seznam není redigován.
© 2000-2020 ANNECA s.r.o., Klíšská 977/77, 400 01 Ústí nad Labem, Email: info@pravednes.cz, Twitter: @pravednes