|
Vztahuje se k |
Řeznické řemeslo je v Česku na ústupu. Náročné povolání mladé neláká30.listopadu » tn.cz Řeznické řemeslo je v Česku na ústupu. Mladí lidé nemají o tradiční profesi zájem a podle statistik v posledních letech skončil svou činnost každý šestý řezník u nás. Obor se ale částečně mění například pod vlivem americké gastronomie. Kurz zaměřený na zrání hovězího masa24.listopadu » Agris Doc. Ing. Daniel Bureš, Ph.D. z Katedry kvality a bezpečnosti potravin na České zemědělské univerzitě v Praze ve spolupráci s Františkem Kšánou organizuje kurz zaměřený na zrání hovězího masa. Jak se vyznat v řezech masa? Odborník má snadnou radu31.října » iReceptář.cz Přední, zadní, plecko nebo kýta? Víte, po čem máte v obchodě sáhnout? A čím to případně můžete nahradit? „Každé maso má svoje plusy a svoje ale. Musíte proto vědět, co z něj má vzniknout,“ říká řezník František Kšána. Jak poznat opravdu dobrého řezníka, co vás nepodvede na kvalitě masa29.října » iReceptář.cz Vůbec nemusí mít typickou kostkovanou košili, pečlivě voskovaný knír ani paličku v ruce. Mnohem víc oceníte široký úsměv, pěkný obchod a přístup, kvůli kterému se pokaždé rádi vrátíte. „Dřív se řezníci s lidmi moc nemazali, dnes už se ale nebojte ze… Gothaj je podceňovaná pochoutka. Jak poznat ten skutečně kvalitní?8.září » Fresh iPrima Mohlo by se zdát, že nejlepší dny kdysi vyhlášeného gothaje jsou dávno sečtené. Reputaci a chuti tohoto měkkého salámu nepochybně přitížily roky kolem nového tisíciletí. Ovšem i dnes se najdou poctiví výrobci a řezníci, kteří se snaží gothaji navrát… Mixér: oceněná čokoláda, kávové předplatné, morning disco nebo nová pobočka známých lahůdek19.srpna » Fresh iPrima Hledáte zajímavosti a novinky ze světa gastronomie? Pak je pro vás náš Mixér jako stvořený! Tentokrát se dozvíte, která značka čokolád získala prestižní ocenění nebo kde se otevřela nová pobočka známých lahůdek. Také zjistíte, že existuje kávové pře… Od výběru masa po ideální přílohy. Průvodce grilováním s mistrem řezníkem Františkem Kšánou z Amasa9.července » Fresh iPrima Léto přichází a s ním i vůně rozpáleného grilu a šťavnatého masa. Grilování přitom není jen výsadou zkušených fajnšmekrů. Mistr řezník František Kšána z Amasa ukáže, že i naprostý začátečník zvládne připravit hostinu, na kterou se bude dlouho vzpomí… Mixér: nové pobočky pekařské kavárny, restaurace na KVIFF nebo atlas mas9.července » Fresh iPrima Oblíbený Mixér je zpět! Tentokrát pro vás máme skvělý tip na dvě nové pobočky vyhlášené řemeslné pekárny, na které se můžete těšit v městské čtvrti Nuselský pivovar. Pak znovu zavítáme na KVIFF a podíváme se, jaké dobroty tam letos na návštěvníky če… Špekáčky: jak je správně naříznout a co z nich připravit30.dubna » Proženy.cz K čarodějnicím bezesporu patří špekáčky. Zkuste je protentokrát rozříznout podle návodu řezníka Františka Kšány, díky kterému docílíte rovnoměrného propečení. A pokud nezvládnete všechny špekáčky opéct a sníst, můžete z nich připravit tradiční buřtg… Na vlastní oči: kurz s mistrem řezníkem Františkem Kšánou14.dubna » ProtiŠedi.cz Ambiente dělá velmi úspěšně už nějakou dobu kurzy pro veřejnost. Ve školicím středisku UM na Národní můžete s jejich experty poznávat svět masa, pečiva, kávy i dalších dobrých věcí. Tentokrát pořádali kurz s mistrem řezníkem Františkem Kšánou (Amaso… „Jsem hrdý, co všechno dokázala.“ Na prestižním šampionátu řezníků v Paříži zazářila i Češka ze Slovácka11.dubna » Rádiožurnál Paříž minulý týden hostila světový šampionát řezníků. Česko v soutěži mladých řezníků a řeznic reprezentovala 28letá Monika Remešová ze Slovácka. První Češka na světovém řeznickém šampionátu má kořeny na Slovácku9.dubna » Zlin.cz Soutěž nejlepších řezníků světa World Butchers‘ Challenge je největší mezinárodní řeznickou událostí, které se účastní ti nejlepší řezníci a řeznice z celého světa. |
Oldřich Sahajdák
- Český kuchař
Zdeněk Pohlreich
- Populární kuchař a představitel TV show
|