|
Vztahuje se k |
Gothaj je podceňovaná pochoutka. Jak poznat ten skutečně kvalitní?8.září » Fresh iPrima Mohlo by se zdát, že nejlepší dny kdysi vyhlášeného gothaje jsou dávno sečtené. Reputaci a chuti tohoto měkkého salámu nepochybně přitížily roky kolem nového tisíciletí. Ovšem i dnes se najdou poctiví výrobci a řezníci, kteří se snaží gothaji navrát… Mixér: oceněná čokoláda, kávové předplatné, morning disco nebo nová pobočka známých lahůdek19.srpna » Fresh iPrima Hledáte zajímavosti a novinky ze světa gastronomie? Pak je pro vás náš Mixér jako stvořený! Tentokrát se dozvíte, která značka čokolád získala prestižní ocenění nebo kde se otevřela nová pobočka známých lahůdek. Také zjistíte, že existuje kávové pře… Od výběru masa po ideální přílohy. Průvodce grilováním s mistrem řezníkem Františkem Kšánou z Amasa9.července » Fresh iPrima Léto přichází a s ním i vůně rozpáleného grilu a šťavnatého masa. Grilování přitom není jen výsadou zkušených fajnšmekrů. Mistr řezník František Kšána z Amasa ukáže, že i naprostý začátečník zvládne připravit hostinu, na kterou se bude dlouho vzpomí… Mixér: nové pobočky pekařské kavárny, restaurace na KVIFF nebo atlas mas9.července » Fresh iPrima Oblíbený Mixér je zpět! Tentokrát pro vás máme skvělý tip na dvě nové pobočky vyhlášené řemeslné pekárny, na které se můžete těšit v městské čtvrti Nuselský pivovar. Pak znovu zavítáme na KVIFF a podíváme se, jaké dobroty tam letos na návštěvníky če… Špekáčky: jak je správně naříznout a co z nich připravit30.dubna » Proženy.cz K čarodějnicím bezesporu patří špekáčky. Zkuste je protentokrát rozříznout podle návodu řezníka Františka Kšány, díky kterému docílíte rovnoměrného propečení. A pokud nezvládnete všechny špekáčky opéct a sníst, můžete z nich připravit tradiční buřtg… Na vlastní oči: kurz s mistrem řezníkem Františkem Kšánou14.dubna » ProtiŠedi.cz Ambiente dělá velmi úspěšně už nějakou dobu kurzy pro veřejnost. Ve školicím středisku UM na Národní můžete s jejich experty poznávat svět masa, pečiva, kávy i dalších dobrých věcí. Tentokrát pořádali kurz s mistrem řezníkem Františkem Kšánou (Amaso… „Jsem hrdý, co všechno dokázala.“ Na prestižním šampionátu řezníků v Paříži zazářila i Češka ze Slovácka11.dubna » Rádiožurnál Paříž minulý týden hostila světový šampionát řezníků. Česko v soutěži mladých řezníků a řeznic reprezentovala 28letá Monika Remešová ze Slovácka. První Češka na světovém řeznickém šampionátu má kořeny na Slovácku9.dubna » Zlin.cz Soutěž nejlepších řezníků světa World Butchers‘ Challenge je největší mezinárodní řeznickou událostí, které se účastní ti nejlepší řezníci a řeznice z celého světa. Zbourat maso, naříznout a vyloudit sliny. Všechno muselo být dokonalé, popisují řezničtí olympionici6.dubna » Český rozhlas Řemeslu se učila na Novém Zélandu, pro Francii ale jako by byla předurčená. Řeznice Monika Remeš pod vedením Františka Kšány soutěžila v Paříži na World Butchers Challenge. „Za dvě a půl hodiny jsme měli za úkol maso zbourat, nachystat a připravit z… Blíží se řeznická olympiáda: Prestižní soutěže se poprvé zúčastní i Češi3.dubna » tn.cz Řezníci z celkem 16 zemí světa se už chystají na Světový pohár v Paříži. Porota mezinárodní soutěže bude kromě správné přípravy masa hodnotit třeba i jeho kreativní prezentaci. Letošního ročníku se vůbec poprvé zúčastní i zástupci Česka. Zbourat maso, naříznout a vyloudit sliny. Všechno muselo být dokonalé, popisují řezničtí olympionici1.dubna » Rádiožurnál Řemeslu se učila na Novém Zélandu, pro Francii ale jako by byla předurčená. Řeznice Monika Remeš pod vedením Františka Kšány soutěžila v Paříži na World Butchers Challenge. Česká řeznice Monika Remeš se utká s nejlepšími řezníky světa na World Butchers’ Challenge v Paříži29.března » Fresh iPrima Přestože se řeznicí vyučila na Novém Zélandu, bude Monika Remeš na nadcházejícím World Butchers’ Challenge reprezentovat Českou republiku. Na soutěž v kategorii World Champion Butcher Apprentice se připravovala pod dohledem mistra řezníka Františka … |
Oldřich Sahajdák
- Český kuchař
Zdeněk Pohlreich
- Populární kuchař a představitel TV show
|