František Kšána |
Vztahuje se k |
Základy a zásady uzenářství: Jak na výrobu uzenin doma radí řezník Fanda Kšána24.listopadu » Fresh iPrima Uzení je věda. Přesný postup a dodržování receptur je nutností, ale odměna v podobě podomácku vyrobených párků, klobás nebo salámů stojí za to. Na co si dát pozor? Základy nastudujte nebo rovnou natrénujte s řezníkem s velkým Ř Františkem Kšánou, kt… Řezník radí, jak udělat nejlepší hamburgery: Důležitý je poměr masa, tuk je nositelem chuti a šťavnatosti25.srpna » iGlanc Hvězdou každé zahradní party jsou bezesporu šťavnaté hamburgery, a to zejména díky snadné přípravě. Své tipy, jak správně vybrat maso nebo jak hamburger vytvarovat, vám prozradí mistr řezník František Kšána a šéf Našeho masa Radek Chaloupka. Maso by mělo být dražší a spotřeba nižší, říká šéf Amasa Lacina13.srpna » Finmag České maso na steaky podle jejich gusta prostě neexistovalo. Tak ho začali kuchaři sítě Ambiente produkovat sami. Výrobu masa rozhodně nijak neromantizují. Koneckonců při objemech hovězího a vepřového, kterých jejich Amaso otočí ročně za 170 milionů… 7 rad od profesionálů, jak na perfektní grilování s dokonalým výsledkem10.července » Fresh iPrima Slunce začíná pálit a stejně tak se po celém Česku rozpalují grily. Osvěžte si základy grilování a dejte na doporučení odborníků. O tipy a triky na perfektně ugrilované maso se podělí mistr řezník František Kšána a Vlasta Lacina Jiroš z Amasa. „Chceme děti nadchnout pro gastronomii a ukázat jim i to, že u vaření stráví čas s rodinou“30.června » Metro Zapojují se vaše děti nadšeně do příprav jídla? Zpestřete jim léto kurzem vaření. Víte, že existují kurzy vaření šité na míru dětem? V Praze můžete vyrazit hned na několik míst – na jednodenní kurz, nebo dokonce na příměstský tábor. Vaříme s dětmi: Palačinky s domácím smetánkem a ovocem25.června » Fresh iPrima Připravte si doma vláčné palačinky s domácím smetánkem a ovocem. A zapojit můžete i děti, protože příprava je jednoduchá a hlavně si užijete i společnou zábavu. O to víc bude všem chutnat. Pro recept jsme zavítali do karlínské Esky, kde je tahle dět… Japonský zázrak. Hovězí maso wagyu vyhledávají gurmáni z celého světa20.června » Fresh iPrima Delikátní maso japonského původu vyniká nejen svou křehkostí a mramorováním, ale také nadstandardními podmínkami, v nichž zvířata žijí. Za wagyu přitom už nemusíte cestovat až do Japonska, dnes vzniká i v České republice a splňuje všechny potřebné p… Špekáčky: jak je správně rozříznout a co z nich připravit, když po čarodějnicích zbydou24.dubna » Proženy.cz K čarodějnicím bezesporu patří špekáčky. Zkuste je protentokrát rozříznout podle návodu řezníka Františka Kšány, díky kterému docílíte rovnoměrného propečení. A pokud nezvládnete všechny špekáčky opéct a sníst, můžete z nich připravit tradiční buřtg… Není párek jako párek. Přinášíme velký přehled, jak se liší jednotlivé druhy22.dubna » Fresh iPrima Máte párky raději studené nebo teplé? Ohříváte je ve vodě, anebo na páře? A dáváte je do studené nebo horké vody? Všechny varianty jsou správně – párky se jedí studené, grilované, ohřáté ve vodě i na páře a v nejrůznějších kombinacích. Zbývá jediné … Řezník František Kšána: Vážím 110 kilo31.ledna » RadioWave Hostem dada rubriky Brambora s vejcem byl tentokrát řezník František Kšána, který dokonce do studia na rozhovor plný zásadních otázek dorazil osobně. |
Oldřich Sahajdák
- Český kuchař
Zdeněk Pohlreich
- Populární kuchař a představitel TV show
|