|
Vztahuje se k |
Sladká úroda na parapetu: Jak na pěstování jahod v truhlíku24.června » Sazenicka.cz Kdo by nemiloval čerstvé, sladké jahody, ještě teplé od slunce? A co kdybychom vám řekli, že k nim nepotřebujete zahradu? Pěstování jahod v truhlíku je snadné, zábavné a zvládnete ho i na balkoně, terase nebo parapetu. Ať už bydlíte v bytě nebo máte… Přepálený olej v restauracích a fast foodech je stále problém, ukázaly kontroly28.března » Deník.cz Desetina testovaných fritovacích olejů ve stravovacích zařízeních loni neprošlo kontrolou Státní zemědělské a potravinářské inspekce. Podle inspektorů je to méně než v předchozích letech. Situace podle nich ale není zdaleka uspokojivá. Přepálené ole… Vaříme pro děti: Krůtí krk se zeleninou a rýží podle Coolinářky27.března » Fresh iPrima Krůtí maso vyniká nízkým obsahem tuku, vysokou stravitelností a obsahem vitaminů B, draslíku, fosforu a zinku. Mezi zdravá masa se řadí i kvůli způsobu chovu krůt. V obchodech často narazíte buď na celou krůtu nebo jen na stehna či prsa. I na krku v… Havajské poke bowl s lososem – miska plná zdraví, chutí i barev5.února » Fresh iPrima Barevná miska pochází z Havaje. Podává se tam jako předkrm a zpravidla obsahuje zeleninu, ryby a přílohu. Jednotlivé komponenty se nemíchají jako u nás salát, ale skládají se vedle sebe tak, aby byly všechny druhy viditelné a každý si mohl vytvořit … Krémová cizrnová polévka s česnekem – zahřeje, zasytí, pohladí...9.ledna » Fresh iPrima Tato polévka je skvělým plnohodnotným jídlem, které vás zahřeje a zasytí. A pokud jste si cizrnu ještě nezamilovali, tak uvidíte, že v této polévce je úžasná. Hotová je doslova za pár minut. Marinovaný kapr s citronovým jogurtem, nakládaným hořčičným semínkem a hráškem podle Davida Rejhona z restaurace The Artisan18.prosince » Fresh iPrima Kapr je česká tradiční ryba, kterou ovšem většina Čechů jí pouze na Vánoce. A je to škoda, i když má tato ryba ne úplně skvělou pověst, dá se připravit na mnoho různých způsobů a překvapí i náročné gurmány. V pražské restauraci The Artisan v hotelu … Hummus se smaženou cizrnou – perfektní chuťovka se hodí ke sklence vína i k míchaným koktejlům9.listopadu » Fresh iPrima Jemný hummus je ideální jako lehké občerstvení. Doplňte ho o smaženou cizrnu, která přidá zajímavou texturu. Rychlá verze využívá konzervovanou cizrnu, ale pokud máte čas a chuť, uvařte si cizrnu sami, nejlépe se špetkou jedlé sody. Výsledný hummus … Podzimní salát s fenyklem - tak trochu jiný Coleslaw28.října » Fresh iPrima Zamilovali jste si zelné saláty na styl Coleslawu a chcete vyzkoušet něco nového? Pak tu pro vás máme variantu s podzimním fenyklem a jablkem! Až ji ochutnáte, zařadíte ji na seznam svých dalších oblíbenců. Tatarák je delikatesa pro milovníky syrového masa. Naučte se jej připravit správně19.října » Fresh iPrima Tatarský biftek, nebo jednoduše „tatarák“, je stálicí na jídelních lístcích mnoha restaurací. Tento pokrm si získal oblibu nejen svou nezaměnitelnou chutí, ale i možností kreativní přípravy. A zdaleka už dnes není jen ikonou syrové kuchyně! V zeleni… Silná cibulačka s česnekovými krutony podle Martina Peciny17.října » Fresh iPrima Cibulačka je symbolem neokázalého rustikálního jídla, které Francouzi povýšili na klenot podzimní kuchyně. V tomto případě se ale jedná o úplně jiný chuťový zážitek. V silném cibulovém vývaru se vaří zkaramelizované cibule různých druhů a doplňují j… Mikulov: Prozkoumejte srdce vinařské turistiky na jižní Moravě29.července » Fresh iPrima Mikulov je jedním z našich nejznámějších míst spojených s vínem. Ale jak se to stalo, že se kdysi ospalé a desetiletí zanedbávané město u rakouských hranic vyšvihlo mezi nejatraktivnější turistické cíle nejen pro fanoušky vína? Mikulov má všechno: p… |
Urbano Latino
- Festival
|