|
Related to |
Novinky pro náročné jazýčky. V Praze otevřely tři restaurace, které posouvají laťku nápadně vysoko26.September » czechdesign.cz Na české gastroscéně se neustále něco děje a my to se zaujetím sledujeme. Přinášíme vám tři tipy na pražské podniky, jejichž jména by vám neměla uniknout: znovuotevřená ikonická restaurace v novém zastoupení Almanac X Alcron Prague, hravá Marie B. a… Hranice chuti. Příběh restaurace Essens10.September » Reportermagazin.cz Když si ten pěkný zámeček Liechtensteinové na počátku 19. století stavěli, posunula se zrovna hranice mezi Markrabstvím moravským a arcivévodstvím rakouským tak, že nově procházela středem pozemku i stavby. Prý ji tvořil potok vytékající z vázy u so… Sahajdák podruhé. Nový podnik Marie B. nemá menu a evokuje noční život20.August » Forbes „Bude to hospoda, jakou Praha ještě neměla,“ lákal michelinský šéfkuchař Oldřich Sahajdák na svůj nový podnik Marie B. Co jsme tam zažili? Komorní, hravá a neotřelá hospoda. Taková bude Marie B, nový podnik šéfkuchaře Oldřicha Sahajdáka24.May » CzechCrunch Sahajdák neholduje spojení fine dining. Proto o Marii B, již otevírá společně s kolegy, mluví jako o hospodě. Bude neformální a menu v ní nenajdete. Článek Komorní, hravá a neotřelá hospoda. Taková bude Marie B, nový podnik šéfkuchaře Oldřicha Sahaj… Rád bych měl v kuchyni víc žen, říká michelinský šéfkuchař Sahajdák. V Praze připravuje novou restauraci2.May » Reflex.cz V kuchyni michelinské restaurace La Degustation Bohême Bourgeoise, o které mluví jako o hospodě v Haštalské, by měl šéfkuchař Oldřich Sahajdák rád víc žen. Jídlo připravené ženskýma rukama neomylně pozná, je na něm vidět jemnější práce. Jeho přání a… Od Michelina ke gastropunku. Pražské bistro servíruje domácí hostinu jako ve Vietnamu6.March » Forbes Zašmodrchané elektrické dráty, nízké plastové židle, hluk ulice – a výtečné jídlo s výraznými vůněmi i chutěmi Asie. Kdo navštívil Vietnam, okamžitě zažívá déjà vu. Přitom stačí dorazit na Smíchov do bistra Nhà Hai Hành. Blíží se velký festival české gastroscény. Ukáže, že jídlo je významnou součástí kultury, říká Pohlreich5.March » CzechCrunch V květnu proběhne přehlídka, která předvede to nejlepší, co může české pohostinství nabídnout. Akce podobného měřítka se u nás koná vůbec poprvé. Článek Blíží se velký festival české gastroscény. Ukáže, že jídlo je významnou součástí kultury, říká P… Ochutnejte michelinskou hvězdu. Brzy už tady možná nebudou2.March » Seznam Zprávy Podle gurmetů by si Praha zasloužila více restaurací oceněných michelinskými hvězdami. Na konci března se ale ukáže, jestli hlavní město naopak nepřijde i o ty dvě, které aktuálně má. Kuchařská olympiáda Bocuse d’Or míří do Česka. O postupu budou rozhodovat Pohlreich či Sahajdák30.January » CzechCrunch Česká republika se vrací na gastronomickou mapu světa. Začátkem května se totiž v Praze uskuteční národní kolo proslulé kuchařské soutěže Bocuse d'Or. Článek Kuchařská olympiáda Bocuse d’Or míří do Česka. O postupu budou rozhodovat Pohlreich či Saha… Nadějná večeře michelinského šéfkuchaře. Sahajdák uvaří s Ukrajinci na jejich podporu10.June » Forbes Zažijte česko-ukrajinskou luxusní degustační večeři, jejiž celkový výtěžek Ambiente věnuje válkou zasažené zemi. The post Nadějná večeře michelinského šéfkuchaře. Sahajdák uvaří s Ukrajinci na jejich podporu appeared first on Forbes . Nadějná večeře s Oldřichem Sahajdákem a Ukrajinci6.June » iLuxus.cz Michelinský šéfkuchař Oldřich Sahajdák přizval ukrajinské kuchaře a kuchařky a spolu s nimi nachystá osmichodovou Nadějnou večeři. „Světové události ovlivnit nemůžeme. Můžeme ale ovlivnit, jak se k nim postavíme. Zvlášť teď, když konflikt na Ukrajin… Pokud je kuchař třída, lidé by to měli vědět, je přesvědčený nový šéfkuchař olomouckého Bistra Helen30.March » ČRo „Dříve se říkalo, že kdo není moc chytrý, měl by jít na kuchaře. To už dneska neplatí,“ říká Tomáš Juřík a okamžitě to doloží řadou jmen známých šéfkuchařů, kteří jsou kreativní, sečtělí, nápadití a inspirativní. |
|