Karolína Kamberská |
Vztahuje se k |
Dušený králík po francouzsku s jarní zeleninou a olivami14.dubna » Fresh iPrima Jemné králičí maso k jaru prostě patří, a samo zase patří k nejlahodnějším vůbec. Je velice oblíbené i ve Francii, kam jsme si zajeli pro tento lahodný recept plný famózně svěžích chutí vyvolávajících vzpomínky na Provence. Seznamte se s různými druhy chilli. Které zvládnete a po kterých vám půjde o život?14.dubna » Fresh iPrima Čerstvé chilli papričky i sušené chilli koření jsou stále populárnější, mnozí fanoušci je pěstují doma a neváhají zkoušet nové a nové kultivary. Cílem není přežít nejpálivější druhy, ale najít v jídle rovnováhu, aby pikantnost nepřebila chuť jídla. … Smažené koblihy plněné rumovými pralinkami – tradiční pochoutka s překvapením13.dubna » Fresh iPrima Tradiční české koblihy směle konkurují americkým donutům. My jsme se rozhodli dát jim nový švih a místo džemu či jiných tradičních náplní jsme si zalaškovali s rumovými pralinkami – nemá to chybu. Pro děti můžete vyzkoušet kousek čokolády nebo čokol… Francouzský velikonoční čokoládový dort s hnízdem ze slaných tyčinek28.března » Fresh iPrima Bez Gâteau de Pâques by se francouzské Velikonoce prostě neobešly. Jemné čokoládové těsto se často peče ve formě věnce, tak aby připomínalo ptačí hnízdo – pak se mu říká Nid de Pâques. Uchvátily nás i ty slané tyčinky, zastupující v hnízdě slámu… Dezert sladký jako hřích! Znáte historii tiramisu?23.března » Fresh iPrima Možná vás překvapí, že tento globálně oblíbený dezert vznikl poměrně nedávno. Jeho popularita ale vzrostla přímo bleskově a dnes zná tiramisu celý svět. Možná proto, že jeho příprava je velmi jednoduchá a vlastně stojí a padá jen na správných výchoz… Vyzkoušejte lososový tatarák podle Marcela Ihnačáka14.února » Fresh iPrima Lososový tatarák ocení každý milovník ryb. Chuť syrového lososa je velmi jemná a lahodná a skvěle se snoubí s voňavým koprem, svěžím citronem a výraznými kapary. Irský Colcannon – Šťouchané brambory se slaninou a dušenou kapustou30.ledna » Fresh iPrima Toto tradiční irské a skotské jídlo kombinuje nadýchané šťouchané brambory s dušeným zelím nebo kapustou, příležitostně i s opečenou slaninou. Zní to možná všedně, ale výsledkem je perfektní příloha téměř k jakémukoli masu, ale funguje to i jako jed… Nealkoholické víno existuje již více než 100 let a obsahuje méně kalorií. Víme, které stojí za ochutnání26.ledna » Fresh iPrima Chcete si odpočinout od alkoholu, ale nechcete se vzdát jedinečné chuti vína? Nabízí se popíjet třeba hroznový mošt. Ale co byste řekli na sklenku vína zbaveného alkoholu? Můžete vybírat tradičně mezi bílým, růžovým, červeným i šumivým. A v nabídce … Salon vín představil 100 nejlepších českých a moravských vín pro rok 202417.ledna » Fresh iPrima Začátek ledna přinesl již tradičně sto nejlépe hodnocených vín naší nejvyšší a největší soutěže Salonu vín – národní soutěže vín. Jde o reprezentativní přehlídku vín jednotlivých vinařských regionů, odrůd a stylů našich vinařů pro aktuální rok, s ní… Kořeněný čokoládový koláč s hruškami podle Karolíny Kamberské11.ledna » Fresh iPrima Hrušky vydrží v suchém chladném sklepě celou zimu, a tak si tento sametově hebký koláč můžete upéct, kdykoliv vás začnou přepadat chmury. Skořice a zázvor zahřívají organismus, což tomuto koláči navíc přidává zdravotní benefity. Čokoládové chilli cupcakes – vyzkoušejte moučník, který má švih7.ledna » Fresh iPrima Ne nadarmo vymysleli malé bábovičky s krémem Američané, asi aby se nemuseli o dortíček s nikým dělit. O triviální přípravě v jedné míse se ani nemusíme zmiňovat. Za zmínku ale stojí přidání chilli papričky do krému, který tak získá překvapivou pikan… Vaříme pro děti: Granola se slunečnicovými semínky a svařeným ovocem28.prosince » Fresh iPrima Sladkou snídani milují asi všechny děti. Tahle je i docela zdravá díky ovesným vločkám a slunečnicovým semínkům. Rozmixovaný řepkový olej s datlemi je spojí do křupavé granoly, pokud netrváte na zapečených hrudkách, můžete ho vynechat a vločky se se… |
Urbano Latino
- Festival
Sylvie Krobová
- Česká zpěvačka, skladatelka, herečka
Oldřich Sahajdák
- Český kuchař
|