Zuzka Ouhrabková |
Vztahuje se k |
Zelená rajčata v oleji9.října » A dá se to zkvasit? Začátek října je nejvyšší čas si přiznat, že zelená rajčata na záhonku už nedozrají. A že je potřeba je sklidit, protože jinak zplesniví. Ve skutečnosti to je dobrá zpráva, protože s nimi můžete dělat spoustu zábavných věcí. Pár základních receptů j… Oxymel28.června » A dá se to zkvasit? Oxymel je starý způsob extrakce účinných látek z léčivých bylin. Byl součástí starověkého lékařství a hojně se používal zejména v rámci evropské renesance a raného novověku. Jde o směs medu a octa, do které se naloží byliny, koření a další léčivé př… Oxymel – skutečně starověký lék27.června » A dá se to zkvasit? Oxymel je starý způsob extrakce účinných látek z léčivých bylin. Byl součástí starověkého lékařství a hojně se používal zejména v rámci evropské renesance a raného novověku. Jde o směs medu a octa, do které se naloží byliny, koření a další léčivé př… Synbiotický půst receptář – co mám pořád vařit?26.února » A dá se to zkvasit? Po prvním týdnu se nám sešla jídla se spoustou vlákniny a s něčím kvašeným, takže je sem začneme zaznamenávat. Spíš jen jako inspiraci, než jako podrobné recepty, to by pak tenhle post nabral rozměry kuchařské knihy… Co je to synbiotický půst jsme p… Fantastická vláknina a kde ji hledat20.února » A dá se to zkvasit? Nastal čas na další kolo synbiotického půstu. Přidáte si na talíř krmení pro vaše mrňavé spolubydlící? The post Fantastická vláknina a kde ji hledat first appeared on Zkvašeno.cz . Nakládané švestky – Gavalı Turşusu14.září » A dá se to zkvasit? Algoritmy na Youtube mi nabídli mé oblíbené Ázerbajdžánce, kteří nakládali švestky s česnekem, solí a troškou octa. I řekla jsem si, hm, to je tak divné že to musím zkusit! A pak jsem šla do rádia a dostala jsem zákeřnou otázku a najednou se slyším … Nakládané švestky – Gavali Trususu13.září » A dá se to zkvasit? Algoritmy na youtube mi nabídli mé oblíbené Ázerbajdžánce, kteří nakládali švestky s česnekem, solí a troškou octa. I řekla jsem si, hm, to je tak divné že to musím zkusit! A pak jsem šla do rádia a dostala jsem zákeřnou otázku a najednou se slyším … Žito a jantar — Pobaltí I.14.listopadu » A dá se to zkvasit? Ale není zemiak, je jen tma, zima a halucinace z podvýživy. (neznámý autor) Polsko-britská autora Zuza Zak vydala knížku o pobaltské kuchyni Žito a Jantar. Kniha vyšla pouze v angličtině a obávám, se že do češtiny ji nikdo překládat nebude. Protože … Lečo5.září » A dá se to zkvasit? Hanka Michopulu ve svém podcastu Potraviny začala spolu s Darině Sieglovou napravovat pověst leču. Poslechnout si to můžete zde. Nutno naznat že mě překvapilo, že by lečo mělo být nenáviděné jídlo, protože v jídelnách mi ho nikdo nenutil a doma jsme… Rýžová voda na vlasy31.května » A dá se to zkvasit? Internet už od loňského roku ovládá rýžová voda na vlasy. A protože to je fermentované, musela jsem to vyzkoušet. Řeším zejména sebroreu na pokožce hlavy a tak se mi cokoliv kyselého s laktobacily na hlavu hodí. Nemůžu říct, že by to dělalo vyložené… Převezměte odpovědnost za to, co jíte, radí Vláďa Sojka ze Zkvaseno.cz29.dubna » bezHladoveni.cz Vláďa Sojka se stal po letité praxi v IT fermentátorem na plný úvazek. Pěstuje leccos od kvásku po kombuchu. Jak zdravě krmit lidské střevo a které kvašené potraviny patří k nejlepším? Čtěte celý rozhovor. Zkvašeno.cz tvoříte spolu se Zuzkou Ouhrabk… Ananasové kimčchi1.ledna » A dá se to zkvasit? Mám to z internetu, dobrovolně bych to nevymyslela. A první impuls to udělat byl pocit — to je tak divné, to budu muset zkusit! A ono je to skvělé. Fakt zkuste to. Nakrájejte ananas a přidejte k tomu kimčchi pastu. Zamezte přístupu a nechte to dozrá… |
|