MAKOVÁ PANENKA |
Popis: Blog o zahradničení, pěstování a receptech
|
||||||
Kohout, slepice či kuře na víně. K čemu lze využít multifunkční nebo pomalý hrnec10.května Kohout na víně – slepice nebo kuře na víně v multifunkčním hrnci, tip. • Jak ještě využít pomalý nebo multifunkční hrnec? • Kohout, nebo slepice? V současné době na tom […] The post Kohout, slepice či kuře na víně. K čemu lze využít multifunkční nebo pomalý hrnec first appeared on MAKOVÁ PANENKA . Vepřová kotleta v rosolu na sváteční stůl. Žebírka v aspiku25.března Kotleta v aspiku, původní československá receptura + další tip. • Je to sulc? •Není to sulc? • A přece má pokrm se sulcem něco společného: vepřové maso a rosol. • […] The post Vepřová kotleta v rosolu na sváteční stůl. Žebírka v aspiku first appeared on MAKOVÁ PANENKA . Krtkův dort: Upečeme menší verzi oblíbeného dětského zákusku16.března Krtkův dort, domácí recepty. • Proč krtkův dort, v originále Maulwurfkuchen? • Protože vypadá jako krtina, krtkem navršený kopeček zeminy. • Nechceme kupovat tovární směs na přípravu krtkova dortu? • […] The post Krtkův dort: Upečeme menší verzi oblíbeného dětského zákusku first appeared on MAKOVÁ PANENKA . Akce: Perníková chaloupka!2.března Perníková chaloupka, recepty, tipy, praktické postřehy. • Překvapení pro předškolní děti. • Perníková chaloupka není na okrasu, je pro děti. • Perník na chaloupku by měl být chutný. • Pečete […] The post Akce: Perníková chaloupka! first appeared on MAKOVÁ PANENKA . Eintopf, jídlo z jednoho hrnce. Původem z Německa, doma je na celém světě30.ledna Eintopf, pokrmy z jednoho hrnce, německé recepty. • Pořídili jste si pomalý hrnec? Případně hrnec multifukční? • Nebo zkrátka nemáte zálibu v půldenním tanci kolem sporáku? • Hledáte funkční recepty? […] The post Eintopf, jídlo z jednoho hrnce. Původem z Německa, doma je na celém světě first appeared on MAKOVÁ PANENKA . Živáňská pečeně. Má svoje kouzlo i v 21. století?28.listopadu Živáňská pečeně zhotovená doma v troubě. • Znáte živáňskou pečeni? • Víte, co je pro ni charakteristické? • Živáňská pečeně a živáňská jehla. • Živáňská není totéž co ražniči. • […] The post Živáňská pečeně. Má svoje kouzlo i v 21. století? first appeared on MAKOVÁ PANENKA . Když v lese najdeme kotrč kadeřavý, uvaříme nepravou „dršťkovou“ polévku13.října Kotrč kadeřavý, recept na nepravou „dršťkovou“ polévku z kotrče. • Komu vadí hovězí vnitřnosti, ale chutná mu dršťková polévka, může oblíbený přesnídávkový pokrm uvařit z kotrče kadeřavého. • Chce to […] The post Když v lese najdeme kotrč kadeřavý, uvaříme nepravou „dršťkovou“ polévku first appeared on MAKOVÁ PANENKA . Čatní (chutney): Jak si poradit s domácí výrobou tradiční indické pochutiny?25.září Čatní (chutney), české a domácí recepty, tipy. • Indická inspirace pro české (moravské, slezské) domácí výrobce. • Čatní – chce to odvahu. • Proč se nerozhlédnout po světě? • Naladit […] The post Čatní (chutney): Jak si poradit s domácí výrobou tradiční indické pochutiny? first appeared on MAKOVÁ PANENKA . Opomíjené mirabelky zastanou v kuchyni místo kulturního ovoce. Vyzkoušíte?24.září Využití mirabelek v kuchyni, recepty, tipy. • Mirabelky – pomíjený zdroj jedlého ovoce. • Mirabelky jsou zdarma. • A je to vůbec jedlé? • Proč někdy „ohrnujeme nos“ nad mirabelkami? […] The post Opomíjené mirabelky zastanou v kuchyni místo kulturního ovoce. Vyzkoušíte? first appeared on MAKOVÁ PANENKA . Džuveč s tuňákem. Hledání ztraceného času. Pomůžete?15.srpna Džuveč s tuňákem, rekonstrukce někdejší pochoutky. • Kdo měl rád džuveč s tuňákem? • Odkud přicházela kdysi oblíbená rybí specialita? • Proč nelze opatřit přesnou recepturu obsahu balkánské konzervy? • […] The post Džuveč s tuňákem. Hledání ztraceného času. Pomůžete? first appeared on MAKOVÁ PANENKA . |