15
nových článků - klikněte pro zobrazení

MAKOVÁ PANENKA

Popis:

Blog o zahradničení, pěstování a receptech

URL:

http://makova-panenka.cz

Katalog:

Lifestyle → Jídlo

Publikuje:

3 položek/měsíc

Vepřová kotleta v rosolu na sváteční stůl. Žebírka v aspiku

25.března
Kotleta v aspiku, původní československá receptura + další tip. • Je to sulc? •Není to sulc? • A přece má pokrm se sulcem něco společného: vepřové maso a rosol. • […] The post Vepřová kotleta v rosolu na sváteční stůl. Žebírka v aspiku first appeared on MAKOVÁ PANENKA .

Krtkův dort: Upečeme menší verzi oblíbeného dětského zákusku

16.března
Krtkův dort, domácí recepty. • Proč krtkův dort, v originále Maulwurfkuchen? • Protože vypadá jako krtina, krtkem navršený kopeček zeminy. • Nechceme kupovat tovární směs na přípravu krtkova dortu? • […] The post Krtkův dort: Upečeme menší verzi oblíbeného dětského zákusku first appeared on MAKOVÁ PANENKA .

Akce: Perníková chaloupka!

2.března
Perníková chaloupka, recepty, tipy, praktické postřehy. • Překvapení pro předškolní děti. • Perníková chaloupka není na okrasu, je pro děti. • Perník na chaloupku by měl být chutný. • Pečete […] The post Akce: Perníková chaloupka! first appeared on MAKOVÁ PANENKA .

Eintopf, jídlo z jednoho hrnce. Původem z Německa, doma je na celém světě

30.ledna
Eintopf, pokrmy z jednoho hrnce, německé recepty. • Pořídili jste si pomalý hrnec? Případně hrnec multifukční? • Nebo zkrátka nemáte zálibu v půldenním tanci kolem sporáku? • Hledáte funkční recepty? […] The post Eintopf, jídlo z jednoho hrnce. Původem z Německa, doma je na celém světě first appeared on MAKOVÁ PANENKA .

Živáňská pečeně. Má svoje kouzlo i v 21. století?

28.listopadu
Živáňská pečeně zhotovená doma v troubě. • Znáte živáňskou pečeni? • Víte, co je pro ni charakteristické? • Živáňská pečeně a živáňská jehla. • Živáňská není totéž co ražniči. • […] The post Živáňská pečeně. Má svoje kouzlo i v 21. století? first appeared on MAKOVÁ PANENKA .

Když v lese najdeme kotrč kadeřavý, uvaříme nepravou „dršťkovou“ polévku

13.října
Kotrč kadeřavý, recept na nepravou „dršťkovou“ polévku z kotrče. • Komu vadí hovězí vnitřnosti, ale chutná mu dršťková polévka, může oblíbený přesnídávkový pokrm uvařit z kotrče kadeřavého. • Chce to […] The post Když v lese najdeme kotrč kadeřavý, uvaříme nepravou „dršťkovou“ polévku first appeared on MAKOVÁ PANENKA .

Čatní (chutney): Jak si poradit s domácí výrobou tradiční indické pochutiny?

25.září
Čatní (chutney), české a domácí recepty, tipy. • Indická inspirace pro české (moravské, slezské) domácí výrobce. • Čatní – chce to odvahu. • Proč se nerozhlédnout po světě? • Naladit […] The post Čatní (chutney): Jak si poradit s domácí výrobou tradiční indické pochutiny? first appeared on MAKOVÁ PANENKA .

Opomíjené mirabelky zastanou v kuchyni místo kulturního ovoce. Vyzkoušíte?

24.září
Využití mirabelek v kuchyni, recepty, tipy. • Mirabelky – pomíjený zdroj jedlého ovoce. • Mirabelky jsou zdarma. • A je to vůbec jedlé? • Proč někdy „ohrnujeme nos“ nad mirabelkami? […] The post Opomíjené mirabelky zastanou v kuchyni místo kulturního ovoce. Vyzkoušíte? first appeared on MAKOVÁ PANENKA .

Džuveč s tuňákem. Hledání ztraceného času. Pomůžete?

15.srpna
Džuveč s tuňákem, rekonstrukce někdejší pochoutky. • Kdo měl rád džuveč s tuňákem? • Odkud přicházela kdysi oblíbená rybí specialita? • Proč nelze opatřit přesnou recepturu obsahu balkánské konzervy? • […] The post Džuveč s tuňákem. Hledání ztraceného času. Pomůžete? first appeared on MAKOVÁ PANENKA .

Kvašáky, mléčně kvašené okurky. A jak se připravují u vás doma?

9.srpna
Mléčně kvašené okurky, kvašáky, recepty. • Kvašené okurky jsou jiné než okurky kyselé. • Kvašáky kvasí v solném nálevu. • Kvašené okurky bývaly symboly některých poutí. • Na chuť máčených […] The post Kvašáky, mléčně kvašené okurky. A jak se připravují u vás doma? first appeared on MAKOVÁ PANENKA .
© 2000-2024 ANNECA s.r.o., Klíšská 977/77, 400 01 Ústí nad Labem, Tel: +420 478571021, Email: info@pravednes.cz, Twitter: @pravednes