15
nových článků - klikněte pro zobrazení

Veganotic

Popis:

Veganský konzum ve všech aspektech

URL:

http://www.veganotic.cz

Katalog:

Publikuje:

3 položek/měsíc

Soba nudle s brokolicí, ořechy a tempehem

7.března
Skvělé a jednoduché jídlo, které si často dělám ve všední den k večeři. Soba jsou výborné pohankové nudle, které jsou přirozeně bezlepkové (někteří výrobci do nich však často přidávají pšenici, pokud jste gluten free, nezapomeňte tedy dobře zkontrolovat složení) a rychlé k přípravě. Koupit se dají většinou už i v supermarketech, my je v Praze nejčastěji kupujeme v asijských potravinách Shin food …

Nejoblíbenější zelená fresh šťáva

17.ledna
Recept na nejoblíbenější čerstvě odšťavněnou zelenou šťávu. Je značně variabilní, záleží na tom, co zrovna máte po ruce nebo zda chcete použít např. jen lokální suroviny. Šťávu obvykle zakládám na listové zelenině, ale pro ty, co by se toho báli mám dobrou zprávu - nejen že je super zdravá, ale taky velmi dobře chutná! Díky jablku či ananasu je mírně nasládla, limetka, zázvor a máta lehce nakopno…

Raw čokoládové brownies s mandlemi

20.prosince
Tyhle raw brownies z blogu My New Roots patří k mým nejoblíbenějším raw receptům, přestože je dělám už pěkných pár let. Raw sladkostí a variací na stejné téma datle+ořechy+kakao jsem ochutnala nespočet, ale tahle kombinace, přestože zdánlivě stejná, se chuťově zkrátka vymyká. Když jsou ty Vánoce, proč raw čoko brownies nezkusit doplnit klasické cukroví založené převážně na mouce, tuku a cukru? Mí…

Podzimní quinoa s dýní, tempehem a cizrnou

17.prosince
Ti, kteří sledují Veganotic facebook ví, že jsem byla nucena dočasně přesídlit do Paříže. Zatím se tu rozkoukávám a zabydluji, mám docela dost práce a bohužel málo času na vaření a přidávání nových receptů. Navíc vybavení kuchyně není vůbec ideální a jediné fotografické náčiní, kterým prozatím disponuji je mobil... O víkendu se mi nicméně podařilo uvařit oblíbené podzimní jídlo, tak jsem se rozho…

Bramborové placky plněné houbami a koprem

11.prosince
Cha, určitě jste čekali nějaký vánoční recept, co! Zatím není, ale jestli se vám nechce čekat, vyberte nahoře v menu kategorii Vánoce a můžete vybírat z celé řady receptů z předchozích let. Teď už k těmhle super placičkám. Jednoduché, z dostupných ingrediencí, chuťově výborné a do studeného počasí příjemně syté. Jejich původ bych tipovala někam do východní Evropy, kde je brambor, kopru i hub všud…

(Pod)Zimní supervýživná kaše

8.listopadu
Výborná kaše z prvotřídních surovin. Pokud si začátek dne nedovedete představit bez pořádné (sladké) snídaně nebo vás večer začne honit mlsná, udělejte si tuhle kaši. Plně uspokojíte chuť na sladké a navíc do sebe dostanete spoustu výživných látek. Přestože je z ingrediencí, které by měl mít každý správný vegan (nebo prostě inteligentně uvažující osoba :P) doma, není problém část z nich vynechat …

Rychlé smetanové houby s těstovinami

28.října
Jednu skvělou smetanovou houbovou omáčku tu již máme a přestože chutná opravdu výborně, musím přiznat, že je poněkud pracnější a náročnější na suroviny. Proto jsem byla velmi příjemně překvapená, když praktičtější část Veganoticu stvořila téměř identický výsledek během chvilky. Vyražte rychle ven, ať ještě stihnete letošní houbení (i když ty úlovky letos žádná sláva...). Hodí se nejen lišky, ale …

Zlaté mandlové mléko

11.října
Zlaté, nebo spíš šodóově žluté, jemně okořeněné mandlové mléko. Za svou krásnou barvu vděčí především kurkumě, která je poslední dobou all-the-rage ve všech západních juice raw coldpress healthfreak barech. Proč? Má prý totiž, abych to podala nějakou ne-ezoterickou cestou, velmi příznivé účinky na lidský organismus. Je protizánětlivá, podporuje mozkové kognitivní funkce, je prokazatelným antioxid…

Fíkovo-ostružinový podzimní koláč

29.září
Výborný koláč s čerstvými fíky, ostružinami, jemně opraženými lískovými ořechy a tofu-tvahorovýhm krémem. Přidejte ořechový, jemně čokoládový korpus v přirozeně bezlepkové verzi (chutná jako kakaová Esíčka!), celé to přelijte javorovým sirupem a máte tuhle dokonalost. Šup na to. Koláč nejlépe připravte večer před podáváním a nechte ho přes noc proležet v lednici. Všechny chutě krásně prolnou, kor…

Letní lilkové pizzy se zeleninou

8.září
Pozdně letní variace na zeleninovou pizzu, či chcete-li pečené obložené lilkové plátky. Jednoduchá chutná rychlovka z dostupných ingrediencí. K tomu lowfat lowcarb glutenfree paleo...co teď ještě letí za výrazy? ... Nebojte, můžete si jí dát i když jste zcela bezvýrazoví. Dnes k večeři?

Beluga čočka s pečenými rajčaty a avokádovou cuketou

2.července
Výborné letní jídlo, které těží z nabídky čerstvých šťavnatých rajčat a mladých křupavých cuket. Doplněno o černou čočku beluga, avokádovou zálivku a opečená dýňová semínka. Potřebujete na někoho zapůsobit lehkou letní večeří? Tohle jídlo je jasná volba.

Bezlepkové ovocné knedlíčky

22.června
Výborné a jednoduché meruňkové nebo třeba jahodové ovocné knedlíčky. Na rozdíl od klasických kynutých knedlíků vás tyhle nijak nezaplácnou a nenajdete v nich nic, co by neschvalovali klasici zdravé výživy. K tomu jsou samozřejmě vegan a chutné a barevné a letní a celkově tak prostě super. Takže hurá na ně.

Letní burgery s avokádem a grilovanými paprikami

14.června
Jedině růžová to může být, tydy dudu tydy dudu ty ty. Nebo spíš fuchsiová? Ehm. Takže burgry. Jsou skvělé a naprosto lahodné! A růžové. Proč ne? Vypadá to pěkně, je zábava je vyrábět a trošku to ozvláštní zajetou letní klasiku. Doplňte je o skvělý burger z portobello žampiónů, rozmačkané avokádo a grilované papriky a úspěch je zaručen!

Raw nudle s mákem a javorovým sirupem

23.května
Recept pro všechny milovníky máku! Nebudu dělat fóry a hned na začátku přiznám, že raw nudle jsou zde z celeru. Ano, z klasické celerové bulvy. Možná teď přemýšlíte, proč by někdo chtěl jíst syrový celer, natožpak jeho ostrou chuť upravovat na sladko. Vězte však, že celer nakrájený (nebo nastrouhaný) na tenké proužky či nudličky je nečekaně jemný, chutný a bez čpavé chuti, která by ho znemožňoval…

Míchané tofu s opečeným tempehem a grilovaným chřestem

18.května
Chřestová sezóna je tu! Hurá hurá. Scrambled tofu neboli míchané tofu je už téměř klasika. Je hotové během chvilky, má výbornou nutriční hodnotu a oproti očekávání některých zapšklých staromilců a nekritických konzumentů popkultury, která se po chudáčkovi tofu často nepěkně a hlavně nespravedlivě vozí, také SKVĚLE CHUTNÁ. Doplňte ho o do křupava opečený tempeh, rozmačkané avokádo s koriandrem, gr…
© 2000-2024 ANNECA s.r.o., Klíšská 977/77, 400 01 Ústí nad Labem, Tel: +420 478571021, Email: info@pravednes.cz, Twitter: @pravednes