Kamil Kutina |
Vztahuje se k |
Konec pálenic? Kvůli vyšší dani a nečekaným jarním mrazům nastala krize22.května » Deník.cz Náhlé jarní mrazíky zmařily plány nejen mnoha pěstitelů ovoce, ale také palírníků. Ti čelí nečekané krizi, kvůli které letos desítky pálenic zřejmě skončí. Úbytek palíren začal přitom už letos v lednu, kdy kvůli zvýšení spotřební daně na líh ukončil… Neúroda a daně: Palírnám zvoní hrana, nahrává to černému trhu a únikům daní16.května » Benešovský deník /FOTOGALERIE/ Sezona palíren ještě ani nezačala a už je po ní. Právě tak se dá ve zkratce popsat situace, kdy z překotně nastoupeného jara s teplotami i extrémními, tropickými, počasí doslova přešlo na bod mrazu. Mráz spálil úrodu, stát vypálil daně a palírny zůstanou na suchu3.května » Benešovský deník /FOTOGALERIE/ Situace, kdy mrazy z druhé poloviny dubna spálily květy a listy na troud a v Česku prakticky zlikvidovaly většinu letošní úrody ovoce, bude mít dopad nejen na život ovocnářů. Méně, zato dražší ovoce bezpochyby vyžene ceny dalších výrob… Soumrak pěstitelského pálení? Mráz zničil úrodu, palírny zůstanou na suchu3.května » Deník.cz /FOTOGALERIE/ Situace, kdy mrazy z druhé poloviny dubna spálily květy a listy na troud a v Česku prakticky zlikvidovaly většinu letošní úrody ovoce, bude mít dopad nejen na život ovocnářů. Méně, zato dražší ovoce bezpochyby vyžene ceny dalších výrob… Zajeďme ochutnat pálenku roku!10.prosince » Turistika.cz Palírna Radlík v Jílovém u Prahy podruhé zvítězila v soutěži o pálenku roku Na okraji historického města Jílové u Prahy založili dva partneři - Libor Lacina a Zdeněk Musil v roce 1998 jednu z prvních pěstitelských pálenic ve Středočeském kraji.… V Palírně Radlík představili kolekci blendovaných pálenek. Jejich etikety vytvořila umělá inteligence30.května » CzechCrunch Pálenky, které by vznikly spojením odlišných typů ovocných destilátů, jsou velkou raritou. V palírně v Jílovém u Prahy mají hned tři. Článek V Palírně Radlík představili kolekci blendovaných pálenek. Jejich etikety vytvořila umělá inteligence se nej… Z ananasu, z jeřabin nebo z bezinek. Česká palírna sbírá za své destiláty ceny doma i ve světě12.února » Forbes Příběh české Palírny Radlík, která se stala Palírnou roku 2022 a sbírá za své destiláty cena doma i ve světě. Destilační aparaturu jako oni nikdo další nemá. V Palírně Radlík chtějí, aby byli Češi na místní kořalky hrdí21.ledna » CzechCrunch Při příjezdu vás tu přivítá nápis „Kvasu zdar!“. Co totiž začíná zdařilým kvašením, končí pálenkami, které sklízí jednu cenu za druhou. Článek Destilační aparaturu jako oni nikdo další nemá. V Palírně Radlík chtějí, aby byli Češi na místní kořalky h… Atraktivní překvapení v Jílovém u Prahy27.listopadu » Turistika.cz Do Jílového u Prahy, linkou 332, veřejnou dopravou. Chloubou města a lákadlem pro návštěvníky může být nečekaně - palírna Jílové u Prahy se i se svým okolím již po léta řadí mezi destinace, vyhledávané jako atraktivní prostor k výletům, do… Práce v lihovaru je tvůrčí a rozmanitá, chválí si destilatér. Vydejte se s námi do palírny plné inovací10.listopadu » Rádio DAB Praha Naše létající redaktorka Sabina Vosecká navštívila kromě pěstitelské palírny i řemeslný lihovar a podívala se na celý proces destilace. Můj sen je destilát z lesních jahod. Muselo by jich být sto kilo, říká palič5.října » Hobby.cz Kdysi se věnoval počítačové grafice, pak objevil kouzlo ovocných destilátů a už více než 20 let má na starosti výrobu v palírně v Jílovém u Prahy. Palič Kamil Kutina ročně zpracuje 500 tun ovoce. Které se však na pálení nehodí? Vyrábí i whisky. Jeho… |
|